Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania franceză specializată în testare, inspecție și certificare, Bureau Veritas, lansează un sistem de certificare a hidrogenului regenerabil

https://www.profit.ro/
hidrogen verde

Societatea de clasificare Bureau Veritas (BV) a dezvoltat o schemă de certificare holistică pentru hidrogenul regenerabil, sprijinind astfel sectorul în creștere al energiilor regenerabile și accelerând tranziția energetică, scrie offshore-energy.biz.

După cum s-a explicat, această schemă de certificare este rezultatul cererilor atât din partea producătorilor de hidrogen, cât și din partea cumpărătorilor, pentru standarde cuprinzătoare, adaptate la piața globală a hidrogenului, aflată în plină expansiune.

Acesta va sprijini capacitățile de producție de hidrogen regenerabil, care este obținut prin electroliza apei cu ajutorul energiei electrice din surse regenerabile. În plus, sistemul va permite dezvoltatorilor de astfel de active să își demonstreze bancabilitatea proiectului în fața furnizorilor și a investitorilor, pentru a obține finanțare încă din faza de proiectare.

"Jucătorii din domeniul energiei au anunțat planuri pentru centrale de hidrogen din surse regenerabile care vor produce energie de ordinul gigawaților. Multe dintre aceste proiecte vor trebui să demonstreze transparență și să dea dovadă de credibilitate pentru a obține finanțarea inițială necesară pentru a începe construcția centralei", a comentat Joerg Gmeinbauer, vicepreședinte global, Power & Utilities la Bureau Veritas.

"În același timp, viitorii cumpărători de hidrogen vor să se asigure că vor fi capabili să își îndeplinească așteptările legate de ESG, siguranță și emisii de GES. Odată cu lansarea acestui sistem de certificare, Bureau Veritas va oferi o punte, aducând transparență în ambele direcții pentru toate părțile interesate."

Concret, BV va efectua o evaluare a activului de producție a hidrogenului regenerabil în raport cu criteriile ESG, procesele de siguranță și emisiile de gaze cu efect de seră. De asemenea, va evalua energia regenerabilă care este utilizată pentru a alimenta electrolizatorul. Un certificat va fi emis dacă toate cerințele au fost îndeplinite.

Odată ce activul este în funcțiune, Bureau Veritas va efectua un audit de verificare la fața locului "as-built" a criteriilor sistemului, rezultând un certificat pentru instalația de producție de hidrogen din surse regenerabile operațională.

Domeniul de aplicare al evaluării acoperă producția de hidrogen prin electroliză, inclusiv stocarea hidrogenului la fața locului. Aceasta acoperă, de asemenea, siguranța procesului și siguranța la locul de muncă și definește cerințe cuprinzătoare de sustenabilitate, cum ar fi impactul asupra mediului și aprovizionarea cu apă, potrivit BV.

Calculul amprentei de carbon se bazează pe o metodologie de evaluare a ciclului de viață care include emisiile din amonte derivate din originea energiei electrice și a procesului de desalinizare a apei utilizate.

Etapa finală va fi eliberarea etichetei după verificarea cantității de hidrogen produsă de activul certificat. Eticheta stipulează că activul trebuie să aibă o amprentă de carbon mai mică de 2 kg echivalent CO2 pe kilogram de hidrogen. Pentru menținerea etichetei, va fi necesară o verificare trimestrială a producției de hidrogen și a aportului de energie electrică din surse regenerabile.

Această schemă de certificare este în conformitate cu angajamentul Biroului Veritas, prin intermediul BV Green Line, de a furniza servicii și soluții care să accelereze tranziția energetică și care sunt dedicate sustenabilității, în special în ceea ce privește resursele și producția.

Privind în viitor, Bureau Veritas intenționează să extindă programul mai târziu, în 2023, pentru a include amoniacul verde și hidrogenul cu emisii reduse de carbon.

Hidrogenul este considerat pe scară largă drept un combustibil important pentru o tranziție energetică viitoare. În cadrul Scenariului Net Zero Emissions Scenario 2021-2050, hidrogenul și combustibilii pe bază de hidrogen ar putea evita până la 60 de gigatone de emisii de CO2 până la jumătatea secolului - echivalentul a 6% din totalul reducerilor de emisii cumulate, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

Proiectele pe bază de hidrogen au atins un număr record la nivel global, întrucât au fost anunțate 680 de proiecte de mare anvergură, ceea ce reprezintă o creștere de 50% din noiembrie 2021. Cu toate acestea, investițiile în hidrogen trebuie să se tripleze până în 2030 pentru a atinge obiectivul global de zero emisii nete în 2050, se arată într-un nou raport publicat de Hydrogen Council.

Există un interes puternic pentru hidrogenul curat din partea actorilor globali, existând mai multe parteneriate strategice în cadrul sectorului transportului maritim, dornic să își reducă emisiile în fața restricțiilor de reglementare tot mai stricte impuse proprietarilor și operatorilor de flote de către Organizația Maritimă Internațională (OMI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.