Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuna Vaideeni, cu cea mai cunoscută comunitate de oieri a judeţului, vrea să devină staţiune turistică

caine stana ciobani

Comuna Vaideeni, unde este cea mai cunoscută comunitate de oieri din judeţul Vâlcea, ar putea deveni anul acesta staţiune turistică de interes local, autorităţile din localitate anunţând că au parcurs mare parte din paşii necesari pentru a obţine acest statut.

"În luna decembrie a anului trecut, am depus documentaţia la Ministerul Turismului, iar acum aşteptăm vizita în teren a comisiei. Sperăm ca până de Paşte să clarificăm, dacă va fi cazul, toate aspectele şi să devenim cât mai curând staţiune turistică pentru că avem ce arăta şi cu ce ne mândri", a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Daniel Achim Băluţă.

El a precizat că pentru a aduce turiştii în Vaideeni mizează în primul rând pe tradiţiile, obiceiurile şi gastronomia din zonă, diferite de cele din celelalte localităţi din judeţ, dar şi pe turismul montan. În ultimii ani, după ce oieritul a intrat în regres, administraţia publică locală a pus bazele unui sat de vacanţă la Vârful lui Roman, la graniţa cu oraşul Horezu.

"Atuul nostru este în primul rând diversitatea culturală. Vaideeniul este, ca să spun aşa, o mică Românie, în care se regăsesc tradiţii, obiceiuri şi mâncăruri din zona Olteniei de sub munte, Transilvaniei şi chiar a Moldovei, într-o îmbinare armonioasă care nu se regăseşte prin alte zone. Avem şi satul de vacanţă de la Vârful lui Roman, care se întinde pe o suprafaţă destul de mare şi care s-a dezvoltat mult în ultimii trei ani şi avem, de asemenea, avantajul de a fi în această zonă a Olteniei de sub munte, o zonă foarte frumoasă şi cu potenţial de dezvoltare din toate punctele de vedere. În ceea ce ce priveşte locurile de cazare, la momentul actual, localitatea dispune de peste 100 astfel de spaţii, circa 40 fiind autorizate în ultimii doi, trei ani, în pensiuni şi în pensiuni agroturistice", a mai spus primarul din Vaideeni.

Comuna Vaideeni a fost fondată în urmă cu trei secole de ciobanii ardeleni care au migrat din Transilvania. Se află situată la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj, la aproximativ 7 kilometri de oraşul Horezu. Dacă va fi autorizată, localitatea vâlceană va deveni cea de-a opta staţiune turistică din Vâlcea, după Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti, Horezu şi Voineasa, care sunt staţiuni de interes naţional, şi Brezoi şi Ocnele Mari, care sunt staţiuni de interes local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.