Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Concertul caritabil ASTO, susținut la Biserica Sfântul Elefterie'- Nou din Capitală, a reușit să adune peste 27.000 de lei pentru Casa NEST

basilica.ro
biserica

Concertul caritabil de colinde „După datini colindăm”, susținut miercuri seară la Biserica „Sfântul Elefterie”- Nou din Capitală, a reușit să adune 27.100 de lei, doar din donațiile fizice, informează Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), organizatorul evenimentului.

Banii merg către Proiectul Casa NEST al Fundației „Alex Tache” care va ajuta 12 copii abandonați să trăiască în sistem familial. Casa este finalizată în proporție de 70%, fiind nevoie de încă 150.000 € pentru a o deschide și a aduce copiii să locuiască în ea, conform basilica.ro.

Concertul a fost deschis de Grupul „Sfânta Ecaterina” al Bisericii „Sfinții Împărați” – Cișmigiu, dirijat de Anamaria Maranda. A urmat Corul voluntarilor ASTO, dirijat de Andrei Brezeanu, și apoi prestația mult-așteptată a Grupului Psaltic Tronos, condus de Arhid. Mihail Bucă.

Delegatul Patriarhului Daniel, părintele profesor Mihail Simion Săsăujan, vicar administrativ eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, i-a felicitat pe cei implicați în proiectul Casa NEST pentru inițiativă, precum și pe studenții săi pentru organizarea concertului caritabil.

Alex Tache, care nu a putut fi prezent la eveniment din cauza stării de sănătate, a transmis un mesaj audio în care a spus că urmărește live concertul și mulțumește ASTO pentru susținerea proiectului său. De asemenea, un reprezentant al fundației, Mugurel Stan, a vorbit la finalul concertului. El a spus că a învățat trei lucruri de la Alex: că Dumnezeu există, este Mare și este Bun, că viața poate fi trăită pentru ceva, nu împotriva a ceva și că rostul nostru este să trăim cu sens, cu împliniri, cu autenticitate și generozitate.

Reprezentantul fundației a mărturisit că, inclusiv acum, când Alex este foarte activ și dirijează inițiativele sale, este într-un stadiu destul de precar cu sănătatea.

Alex Tache a fost diagnosticat cu cancer la femurul stâng în anul 2007, boală care oferă speranță de viață de 5 ani de la depistarea ei.

Concertul caritabil „După datini colindăm” s-a aflat anul acesta la a unsprezecea ediție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.