Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs cu premii: cum sa fiu “mai ca Vanghelie”?

Abia discutasem ideea vesela de a candida la functia de primar al sectorului 5 cand seniorii politici mi-au explicat solemn prima exigenta a conditiei de politician notabil:

-         Cel mai important lucru de acum inainte este sa nu gandesti!

-         Sa nu gandesc?

-        Daaa! Nu poti gandi tu pentru tine, ar fi cea mai mare greseala. Nu ai fi obiectiv. Trebuie oameni din afara, specialisti.

Daca e musai, n-am mai gandit. Si mi-au fost adusi cei mai mari specialisti in gandit in locul meu, de peste mari si tari. Au masurat, au comparat, au facut sondaje si grupuri de discutie, au analizat si, evident, au gandit. La sfarsit, au ajuns la cea mai importanta concluzie:

-         Trebuie sa fii asa, mai ca Vanghelie!

-         Ca Vanghelie?!

-       Da! Un pic. Esti prea intelectual. S-a format un pattern, oamenii din Ferentari asteapta si putina smecherie... Uite, de pilda ca treaba aia cu “imi scot mana si ii dau palme”. Sau ca il bagi in portbagaj pe cutare – asa, metaforic, in gluma…

Acum: va rog sa va puneti in locul meu. In primul rand, nu pot sa gandesc – doar ar fi cea mai mare greseala. In al doilea rand, trebuie sa fiu negresit “mai ca Vanghelie” daca asa a iesit stiintific la socoteala. In al treilea rand – si cu toata smerenia – parca n-as baga pe nimeni metaforic in portbagaj; si nici nu mi-as scoate mana ca sa ard palme.

Asa ca, in lipsa de solutii, apelez la solidaritatea publica: cum sa fiu “mai ca Vanghelie”? Ce sa fac? E, in mod oficial, un concurs cu premii pentru cele mai bune doua idei pe care le voi primi pe pagina mea de Facebook. Doua albume: “La peinture allemande de Durer a Holbein”, 1966, Edition D’Art Albert Skira, Geneve si “L’arte dei paesi lontani, Asia anterior, India, Indocina, Tibet, Cina, Giappone, Ciukci”, 1957, Artia Prague.

Precizez ca, prin regulament, participarea lui Vanghelie insusi este incurajata – daca nu cumva conditiile arestului la domiciliu interzic inscrierea in orice concurs cu premii. In fond, nimeni nu ne poate deslusi mai bine decat el, din blanda sa recluziune, misterul inefabil al conditiei de a fi Vanghelie.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.