Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnat în România, găsit și arestat de carabinieri la Montevarchi

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii
Soldații stației Montevarchi au arestat un cetățean român în vârstă de șaizeci de ani, care a fost căutat de autoritățile judiciare din acea țară din august anul trecut pentru a executa o pedeapsă de un an de închisoare, pentru deținerea de documente contrafăcute și declarații false privind identitatea sa.
Infracțiunile datează de acum aproximativ patru ani, când bărbatul, aflat în acel moment în România, în timpul unui control normal, a fost prins în posesia unei licențe false. Văzându-l descoperit, infractorul a susținut că a obținut în mod corespunzător un permis de conducere în Moldova, declarații care ulterior s-au dovedit a fi complet nefondate în timpul anchetei.
La sfarsitul procesului - care s-a încheiat în august anul trecut - bărbatul a fost găsit vinovat și condamnat la un an de închisoare, însă în momentul perchezițiilor nu a putut fi găsit pe teritoriul României. Presupunând că făptuitorul ar fi căutat refugiu în străinătate, Tribunalul Alba (România) a emis astfel un mandat european de arestare la mijlocul lunii august, internaționalizând ordinul de arestare.
În consecință, carabinierii din Montevarchi au fost implicați în percheziții, care, după efectuarea primelor verificări de investigație, au dobândit certitudinea că persoana solicitată se afla de fapt pe propriul teritoriu de competență. Prin urmare, seara trecută, carabinierii l-au urmărit la domiciliu, l-au identificat și l-au condus la cazarmă. Aici, după ce au primit mandatul de arestare prin canalele de cooperare polițienească internațională, l-au declarat arestat, tradus în închisoarea din Florența, unde va rămâne până la extrădare în țara sa de origine.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.