Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confidential, pentru Liviu Dragnea: cum bati PSD doar pe Facebook

Vrea sufletelul domnului Dragnea alegeri intr-un singur tur, ca sa nu mai ramaie PSD repetent si anul acesta?

Vot intr-un singur tur sa fie!

Vrea sufletelul domnului Dragnea lege pentru a controla internetul, a amenda Facebook-ul si a baga revista de cultura in duba?

Lege sa fie!

Vrea poate sa mai dea o Ordonanta 55, ceva, prin care 100 de primari PNL sa treaca din oficiu la PSD imediat dupa alegeri?

Sa dea!

Orice ar face domnul Dragnea, oricum si-ar pregati alegerile cu astutia sa de vechil teleormanean, va pierde sigur, aproape oriunde, daca PNL stie sa scoata Facebook-ul la vot.

Pentru asta, insa, exista trei conditii esentiale:

  1. Sa nu existe urma de intelegere discreta, blat sau simpatie in relatia locala a liberalilor cu PSD.
  2. Liberalii sa nu faca compromisuri de mesaj electoral. Sa fie agresivi cu coruptii si sa creada fara ezitari in inteligenta propriilor alegatori.
  3. Liberalii sa creada pana la capat, fara crize de scepticism, ca alegatorii inteligenti si informati – chiar daca adesea rezervati si tacuti – sunt mai numerosi decat cei manipulabili prin oferte discursive absurde sau toxice (“Iohannis vinde copii!”).

In acest moment, in Ardeal, Muntenia si Bucuresti cel putin, bazinul electoral anti-PSD a ajuns spre 60%. E bazinul pe care l-am vazut, de altfel, in turul doi al alegerilor prezidentiale. Este un public in continua crestere, pe masura ce noi generatii intra pe scena publica. Vorbim, nota bene, de milioane de votanti noi – aproape toti alergici la partidul lui Iliescu.

Pe de alta parte, este un public pretentios, complicat, cu mecanisme foarte sofisticate de mobilizare politica. Daca nu gasesti mijloace inteligente si oneste sa comunici cu ei, acesti oameni NU vor veni la vot. Totusi, daca gasesti limbajul politic corect, Facebook-ul e in acest moment suficient pentru a-l invinge pe Liviu Dragea cu toate legile lui speciale cu tot.

Aruncati o privire, de pilda, spre cazul clasic din Sectorul 5. Un sector unde publicul de dreapta nu a fost niciodata scos masiv la vot in ultimii 15 ani – pentru ca intotdeauna a existat senzatia unui blat rusinos cu Vanghelie (Basescu included – si lucrurile nu s-au terminat aici intre cei doi, dupa cum veti vedea in curand). Un sector unde Sebastian Bodu, cu un partid care a mers cu frana de mana trasa, a fost invins greu, in turul doi de un Vanghelie in varful puterii, cu acces nerestrictionat la banii pe care acum ii pandeste DNA-ul. Credeti ca sectorul 5 nu putea fi cucerit oricand – chiar si impotriva universului mai exotic si mai amenintator al lui Vanghelie, Nicky Scorpion, Nutu Camataru, Mario Rafael si restul pesedistilor locali – daca ii trecea cu adevarat cuiva prin cap sa lupte serios cu oamenii astia si sa scoata lumea la vot impotriva lor?

Eu, unul, mi-am setat la maxim bugetul de on-line pentru campania electorala din Sectorul 5 – si am renuntat de acum la orice cheltuiala de campanie pentru televiziuni. Pentru ca stiu ca oamenii inteligenti si educati din Sectorul 5 reprezinta peste 60% din populatie. Si mai stiu ca oamenii astia sunt pe Facebook. Si mai stiu ca ei inteleg ca nu Vaghelie sau Ilie Rafel ii reprezinta.

Poate Dragnea sa faca alegeri intr-un singur tur sau intr-o singura ora – de la 8 la 9 dimineata; poate sa amendeze orice postare anti-PSD; poate sa suie in duba site-ul de socializare: tot il inving doar cu Facebook in Sectorul 5.

Punem pariu?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.