Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conjunctura politică l-a făcut din nou indispensabil pe general

gandul.info
dragnea oprea

Hotnews:

Liviu Dragnea negociaza de cateva zile un protocol de colaborare cu Gabriel Oprea. Asta presupune locuri oferite la parlamentare pe listele PSD pentru cei de la UNPR. Dragnea doreste sa se asigure astfel ca-si pastreaza o majoritate in Parlament, astfel incat sa faca imposibila modificarea legii electorale privind votul la locale intr-un singur tur. Semnarea protocolului fusese programata initial pentru miercuri dimineata, insa pana si Dragea, cu tot cinismul sau desavarsit, a realizat probabil ca e prea mult sa o faca taman cand pana si PSD a votat pentru ridicarea imunitatii lui Oprea, acuzat de abuz in serviciu.Pe scurt, ce vedem in aceste zile este demagogia suprema a unui partid incapabil sa se reformeze cu adevarat. Cu totii avem ocazia sa ne improspatam putin memoria.Imposibil sa nu sesizati discrepanta uriasa intre vorbe si fapte, intre criteriile de integritate adoptate cu mare pompa de PSD si disponibilitatea partidului de a salva de la disparitie insusi simbolul lipsei de integritate, adica pe Gabriel Oprea si partidul sau toxic...

O fi Romania tara resemnatilor, dar ma tem ca Dragnea si PSD n-au inteles nimic din schimbarile profunde petrecute in mentalul colectiv dupa Colectiv...

Cu totii putem intelege ratiunile politice pentru care Dragnea este gata sa inghita nu o broasca raioasa, ci un elefant in putrefactie ca Oprea. Interesul sau este sa mentina cu orice pret alegerile locale intr-un singur tur. In acest sistem, toate sondajele si simularile indica faptul ca PSD rade tot, iar PNL pierde masiv. Or, un scor cat mai bun la locale determina rezultatul parlamentarelor din toamna. Simplu spus, miza uriasa pentru Dragnea, ocazie nesperata pentru Oprea.

S-ar putea chiar ca PSD sa promita UNPR-ului orice pana la locale, pentru a nu risca modificarea legii in Parlament. Evident ca s-ar putea sa-l arunce apoi pe Oprea cu tot partidul sau peste bord la parlamentare. Dar mesajul politic nu poate fi ignorat: PSD calca pe cadavre. Pentru ei nu exista "asa ceva nu se face". Or, un lider si un partid gata sa treaca peste orice linie rosie raman periculosi pentru democratie. Desi parea total compromis dupa moartea politistului Gigina si dupa Colectiv, iata ca o conjunctura politica l-a facut din nou indispensabil pe generalul izmenar, cum l-au strigat oamenii pe strazi cand i-au cerut demisia.  Dar problema nu este a lui Oprea, ca se agata de orice pentru a supravietui, ci a lui Dragnea.Liderul PSD doreste sa se reabiliteze cu tot cu partid in ochii electoratului, sa mimeze macar dorinta de a face altfel de politica. Oprea nu doreste decat un vehicul care sa-l care din nou in Parlament, sa ramana in carti sperand ca o noua conjunctura il va face iarasi indispensabil.

Evenimentul Zilei:

Cuplul franco-german, autoasumat a fi lider al Europei în numeroase momente – în formatul Normandia, pe tema crizei imigranților, în fața Parlamentului European, cerând solidaritatea europeană – este amenințat astăzi cu prăbușirea definitivă prin irelevanța și nivelul redus al încrederii publice a celor doi lideri ai săi. Iar această situație creează probleme majore întregii Europe. Astfel, Francois Hollande a avut întotdeauna un rating extrem de scăzut pentru un președinte francez, dar acum are și problema reacției publice față de atentatele teroriste repetate, cu impact major în societate. Charlie Hebdo a fost un eveniment la 7 ianuarie 2015, soldat cu numeroase victime în sediul publicației săptămânale, dar și în alte părți ale Parisului, la o băcănie evreiască, unde am înregistrat o luare de ostateci. În total 17 morți. A fost un moment de coagulare a opiniei publice care a ajutat președintele. Nu același lucru s-a întâmplat la repetarea atentatelor teroriste ]n 13 noiembrie, la Bataclan și în bistrourile din jurul Parisului, la intrarea în Stade de France, cu 130 de morți. În aceste condiții, cetățenii francezi nu au mai fost atât de fericiți să vadă că administrația lor nu e în stare să facă față atacurilor și să se adapteze.Hollande pierde masiv încredere publică, cu un an înaintea alegerilor prezidențiale din mai 2017... Nici în partea cealaltă a cuplului, lucrurile nu stau prea bine. Doamna Merkel plătește în continuare celebra chemare a imigranților în Germania, în Europa întreagă, prin încălcarea acordurilor Dublin, pentru ca ulterior valul să exaspereze germanii. Mai întâi opoziția, apoi partenerul de coaliție CSU, mai nou proprii săi miniștri contestă politica sa în privința imigranților, în timp ce liderii altor state europene o atacă virulent pe diferite tonuri, de la cele xenofobe la cele responsabile și preocupate de viitorul Europei în primăvara ce vine.Deja nu mai puţin de 40% dintre germani vor ca şefa guvernului federal, Angela Merkel, să demisioneze din cauza politicii sale privind refugiaţii, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanţi de azil să ajungă în ţară în 2015, spun rezultatele unui sondaj Insa, pentru revista Focus.

Ziarul Financiar:

România are numai 4,5 milioane de salariaţi la 20 milioane de locuitori, în condiţiile în care Cehia şi Ungaria au acelaşi număr de salariaţi la 10 milioane de locuitori, însă autorităţile nu dau niciun semn că ar avea vreo strategie pentru creşterea numărului de angajaţi. Dimpotrivă. Noile prevederi fiscale sunt de aşa natură încât înăspresc condiţiile de angajare... Este un nonsens să ajungă IT-iştii să surfeze printre paragrafele din Cod fiscal şi să intre în nesfârşitele discuţii despre cum e mai bine să lucrezi, pe PFA sau microîntreprindere. Toate aceste dezbateri şi tot acest timp alocat pentru a desluşi sutele de pagini de Cod fiscal nu reprezintă decât o frână pentru business. Oamenii şi companiile trebuie încurajaţi să ia contracte şi să dea soluţii partenerilor de afaceri şi nu şicanaţi zi de zi pentru a găsi motive de încălcare a legii.Legislaţia fiscală are rolul de a fi subscrisă obiectivului general de dezvoltare şi nu de piedică în calea afacerilor. Din păcate, modificările Codului fiscal nu sunt însoţite de studii de impact care să evalueze starea de fapt a unui sector şi proiecţii privind evoluţia unor parametri - în acest caz, număr de contracte de muncă în IT&C, evoluţia valorii adăugate a acestui sector, a exporturilor şi de ce nu a salariului mediu din ramură.Prevalenţa fiscalului asupra economicului, de care este bolnavă România de 25 de ani, o să fie în continuare o frână pentru ieşirea din subdezvoltare. Mai bine îi angajaţi pe aceşti IT-işti cărora vreţi să le recalculaţi veniturile şi simplificaţi procesul de taxare şi contractare a serviciilor de software astfel încât IT&C să devină o locomotivă a creşterii economice în România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.