Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu: 'Clienţi mai educaţi înseamnă decizii financiare mai bune'

Cosmin Marinescu

Clienţi mai educaţi înseamnă decizii financiare mai bune şi, implicit, creşterea sustenabilă a sectorului în beneficiul întregii economii, consideră consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

"Diversificarea, nestăvilită aproape, a mijloacelor de investiţii şi tranzacţii poate deveni efect de bumerang pentru lumea financiară, aşa cum o ştiam. Cunosc numeroase proiecte de educaţie financiară derulate de către bănci, asociaţii din mediul financiar şi profesionişti din domeniu. Însă în educaţie, după cum bine ştim, rezultatele nu sunt vizibile imediat, ci necesită consecvenţă, perseverenţă şi inovare. Este important ca actorii din sistemul financiar-bancar să folosească interacţiunea cu beneficiarii serviciilor lor pentru a informa şi a educa. Clienţi mai educaţi înseamnă decizii financiare mai bune şi, implicit, creşterea sustenabilă a sectorului în beneficiul întregii economii. Comunitatea financiar-bancară a devenit un interlocutor consacrat, activ şi implicat în dialogul cu autorităţile. Am convingerea că modul în care este întreţinut acest dialog reprezintă în egală măsură şi o sursă valoroasă de formare şi informare pentru toţi cei implicaţi", a spus Cosmin Marinescu, la conferinţa cu tema "Educaţia financiară şi sistemul bancar", organizată de Banca Naţională a României şi Bancherul.ro.

El a afirmat că merită să fie continuate aceste iniţiative îmbogăţite continuu cu noi abordări, care să extindă şi să capaciteze audienţa pentru a consolida rezultatele bune de până acum, potrivit Agerpres.

"Sperăm ca aceste exemple de succes precum cele promovate astăzi cu sprijinul Băncii Naţionale a României, vor fi tot mai numeroase în anii următori. Stimaţi invitaţi, anul acesta a fost lansat Forumul Educaţiei Financiare, aşa cum s-a spus mai devreme de către domnul guvernator, Forum care a implicat mulţi dintre participanţii aflaţi aici de faţă. Este o iniţiativă de anvergură, venită din partea industriei financiar-bancare şi a mediului universitar economic de promovare susţinută, continuă a educaţiei financiare. Proiectul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, aşa cum ne-am dorit de la bun început, iar sub egida acestui Forum vom sărbători anul viitor împreună Ziua Educaţiei Financiare. În acest context, beneficiind şi de deschiderea Ministerului Educaţiei, pentru care îi mulţumim doamnei ministru, în legătură cu tema atât de importantă a educaţiei financiare, care pare totuşi să evadeze natural din curicula didactică în favoarea exigenţelor realităţii, sper să ne revedem într-un format constructiv şi cât mai numeros, să cântărim împreună rezultatele obţinute între timp şi să susţinem noi iniţiative ale mediului financiar-bancar din România", a spus Cosmin Marinescu.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că de multe ori auzim în spaţiul public o falsă dezbatere, cea între importanţa disciplinelor fundamentale şi importanţa aplicării acestora prin noi tipuri de educaţie, cum e şi educaţia financiară.

"Eu nu cred că aceste două tipuri de educaţie intră în vreun conflict. Din contră. Cred că disciplinele fundamentale îşi găsesc desăvârşirea în aplicarea lor în contexte pe care elevii şi mai târziu adulţii le întâlnesc zi cu zi. Şi cu siguranţă educaţia financiară oferă această oportunitate", a spus Ligia Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.