Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei lansează un avertisment îngrijorător: Ce se întâmplă în Ucraina

consiliul europei

Situaţia din Ucraina a devenit ''extrem de volatilă'' după demisia premierului Arseni Iaţeniuk, a declarat luni secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, care a lansat un apel la formarea rapidă a unui nou guvern la Kiev şi la accelerarea reformelor, relatează Reuters.

Iaţeniuk şi-a anunţat duminică demisia de la conducerea guvernului ucrainean, la mai puţin de două luni după ce el a supravieţuit unei moţiuni de cenzură în parlament, care nu a reuşit să adune voturile necesare pentru a-l demite în pofida apelului făcut de şeful statului, Petro Poroşenko, de a demisiona după o serie de scandaluri de corupţie. ''Situaţia din Ucraina este acum extrem de volatilă. Este urgent ca ucrainenii să-şi desemneze un nou guvern şi chiar mai urgent să accelereze procesul de reforme'', a spus Thorbjorn Jagland, aflat în vizită la Bruxelles.

Reforma sistemului judiciar din Ucraina şi finalizarea procesului de descentralizare au fost esenţiale pentru recâştigarea încrederii publice, a adăugat el. Problemele interne din Ucraina au complicat şi mai mult eforturile ţării de apropiere de Uniunea Europeană, deşi o sursă europeană a afirmat că şi în luna aprilie cetăţenii ucraineni vor putea circula fără vize în blocul comunitar. La doi ani după anexarea Crimeii de către Rusia, Consiliul Europei va prezenta miercuri situaţia drepturilor omului din peninsula riverană Mării Negre, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.