Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Local Constanța a alocat 2,5 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecţioase ca să cumpere materialele necesare în lupta cu noul coronavirus

WRGB
coronavirus

Consiliul Local Municipal Constanţa a alocat vineri, într-o şedinţă extraordinară, 2,5 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, care este unul din cele şapte centre naţionale unde se tratează pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea materialelor de protecţie a cadrelor medicale, pentru cumpărarea dezinfectantului necesar, dar şi a testelor pentru identificarea pacienţilor care sunt infectaţi cu coronavirus, anunță news.ro.

O şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa a avut loc vineri după amiază, pe ordinea de zi fiind o rectificar bugetară pentru alocarea unei sume pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Citește și: Traian Băsescu dă de pământ cu Guvernul Orban: 'Cea mai mare prostie pe care poți s-o vezi este scutirea tuturor să plătească utilitățile'

Şedinţa s-a desfăşurat în condiţii speciale din cauza măsurilor de prevenţie a răspândirii coronavirusului. Astfel, presa nu a avut acces la şedinţă, consilierii au primit la intrarea în sală kituri cu măşti şi mănuşi şi au stat la distanţă unii de ceilalţi.

Primarul Decebal Făgădău a transmis, la finalul şedinţei, printr-un comunicat de presă, că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-a aflat un singur subiect pe ordinea de zi.

“Astăzi am convocat Consiliul Local Municipal într-o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi un singur subiect - vorbesc despre alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, singurul spital aflat în subordinea Primăriei municipiului Constanţa care, între timp, este unul dintre cele şapte centre naţionale în care se tratează pacienţii infectaţi cu COVID – 19, cei care au coronavirus”, a spus edilul Constanţei.

El a precizat că a fost alocată suma de 2,5 milioane de lei pentru unitatea medicală, iar de aceşti bani urmează să fie cumpărate echipamente şi materiale sanitare.

“2.5 milioane de lei au plecat astăzi către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru achiziţionarea materialelor de protecţie, seturi însemnând măşti, viziere, halate, combinezoane, mănuşi, totoşi, toate cele necesare protejării personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar. De asemenea, o parte din aceşti bani merg pentru achiziţia dezinfectantului iar o altă parte pentru achiziţia testelor ce permit identificarea pacienţilor infectaţi cu COVID – 19. Tot astăzi au plecat 10.000 de lei ca o cofinanţare pentru achiziţia unei hote speciale pentru laboratorul nostru, o hotă cu un înalt grad de protecţie microbiologică”, a explicat Decebal Făgădău.

Primarul a precizat că alţi bani au mers hrana pacienţilor internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, dar şi pentru testele pentru diagnosticarea coronavirusului.

“Vreau să se înţeleagă foarte clar că, în lupta cu COVID – 19, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a luptat doar cu sumele alocate de către Primărie, adică de către noi toţi, constănţenii; Pentru aceşti pacienţi este nevoie de un aport suplimentar de hrană, întrucât au nevoie de o alimentaţie cu totul specială. Am alocat 182.000 de lei pentru spital în vederea asigurării hranei celor care sunt astăzi internaţi la noi, dar şi celor care, cel mai probabil,vor veni în perioada următoare. Am asigurat 84.000 de lei pentru testele care s-au utilizat într-o bună parte până în acest moment”, a mai transmis primarul Constanţei.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

El a mulţumit cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru activitatea din această perioadă şi a cerut oamenilor să rămână acasă.

“Pentru toţi cei ce sunt internaţi în spitalul nostru de boli infecţioase, mă rog la Bunul Dumnezeu pentru sănătatea lor şi a familiilor lor. Vreau să le mulţumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă... Oamenii aceştia sunt aici pentru noi.Tocmai de aceea, în numele dumneavoastră, le mulţumesc! Trebuie şi noi să facem ceva pentru ei. Şi putem face un lucru extrem de simplu: să stăm acasă! Aşa că, vă invit să luaţi foarte în serios apelul meu: staţi acasă!”, a mai transmis Decebal Făgădău.

În judeţul Constanţa au fost diagnosticate 21 de persoane cu coronavirus. De asemenea, 94 de persoane sunt în carantină, iar peste 2100, izolate la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.