Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă controversele ruso-olandeze referitoare la prăbuşirea zborului MH17

Ambasadoarea Olandei în Rusia, Renée Jones-Bos, a fost convocată luni la MAE rus pentru a i se transmite plângerile Moscovei în legătură cu concluziile raportului final privind doborârea avionului Boeing 777 malaezian pe 17 iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Citește și: A început procesul celor cinci ceceni, acuzaţi că l-au ucis pe liderul opoziţiei ruse

Potrivit unui comunicat emis de MAE rus, ambasadoarea olandeză a fost primită de viceministrul rus de externe Alexei Meşkov, care a reafirmat că pentru Rusia concluziile raportului 'nu sunt deloc satisfăcătoare'.

Citește și: Contractul dintre 'clientul' Dan Adamescu şi Black Cube. Care era misiunea spionilor străini

Conform raportului întocmit de o echipă internaţională condusă de Olanda, ţara de unde provin 193 din cele 298 de victime ale accidentului, avionul a fost lovit de o rachetă antiaeriană de tipul Buk adusă din Rusia în zona de conflict controlată de rebelii proruşi, respectivul sistem antiaerian fiind ulterior transportat înapoi în Rusia.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

Rusia a calificat imediat documentul drept 'părtinitor şi motivat politic' şi a negat din nou că separatiştii proruşi din estul Ucrainei ar fi doborât avionul sau că armata rusă le-ar fi furnizat acestora respectivul sistem antiaerian. Moscova a acuzat, în schimb armata, ucraineană.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

'Partea rusă a cerut autorităţilor de la Haga să studieze cu atenţie datele iniţiale de pe radare, furnizate recent de Rusia şi care constituie probe mai obiective cu privire la ceea ce s-a întâmplat în mod real în spaţiul aerian al Ucrainei în momentul catastrofei', semnalează comunicatul difuzat luni de MAE rus.

Citește și: Angela Merkel, întâmpinată cu huiduieli şi fluierături la Dresda. 'Trădătorilor, PLECAŢI!'- VIDEO

De asemenea, Moscova îşi manifestă speranţa că această comisie internaţională va ţine cont 'de faptul că Ucraina nu şi-a închis spaţiul aerian şi aceasta este una dintre principalele cauze ale tragediei', se mai arată în text.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

Potrivit armatei ruse, sistemul radar amplasat în regiunea Rostov pe Don, cea mai apropiată de zona prăbuşirii avionului, nu a detectat apropierea vreunui proiectil de respectiva aeronavă, în schimb, acelaşi sistem a semnalat prezenţa unui alt avion în apropierea Boeing-ului malaezian cu puţin timp înaintea doborârii acestuia, a aluzie la un posibil avion de vânătoare ucrainean.

Citește și: Așa ceva? Un sfert dintre bărbații trecuți de 85 de ani spun că au făcut sex în ultimele 12 luni: Femeile, doar 10% dintre ele

De asemenea, susţine tot Rusia, imagini captate din satelit arată lansatoare de rachete Buk ucrainene în respectiva zonă. Însă în raportul întocmit de comisia condusă de Olanda se menţionează că imaginile cu respectivele rachete antiaeriene invocate de Moscova au fost captate dintr-un alt loc ce are o topografie foarte asemănătoare cu zona prăbuşirii avionului.

Citește și: Gest disperat făcut de actrița Aimee Iacobescu bolnavă de cancer/ VIDEO

După anunţul convocării ambasadoarei Olandei la MAE rus, premierul olandez, Mark Rutte, a cerut Rusiei să înceteze "să spună prostii' despre această investigaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.