Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil sfâșiat de câini la Câmpia Turzii! Exclusiv, imagini de la locul tragediei!

stiripesurse.ro
maidan

Povestea tragică a copilului de 8 ani sfâșiat de patru câini săptămâna trecută la Câmpia Turzii readuce în discuție problema nerespectării legislației în vigoare privind protecția animalelor si a gestionarii câinilor fără stăpân. Copilul a fost pur și simplu devorat de patru câini flămânzi și doar o minune a făcut să fie în viață și să înceapă deja primele operații de reconstrucție. Pentru că despre reconstrucția corpului omenesc este vorba. Medicii sosiți la fața locului și cei aflați în spitalele unde a ajuns copilul au spus că nu au mai văzut așa ceva.

Am avut ocazia să ma aflu în zonă în weekend și m-am deplasat până la locul unde s-a petrecut tragedia. Așa cum se poate vedea în fotografiile atașate, vorbim despre o fostă fabrică situată în zona industrială a orașului. Primele investigații arată că este vorba despre o firmă aflată în faliment, al cărei administrator avea obiceiul să treacă uneori pe acolo și să dea de mâncare câinilor aflați în incinta fabricii. Incinta este împrejmuită de un gard de beton. În imediata apropiere, despărțită de acest gard de beton se află o unitate de învățământ, dotată cu terenuri de sport. Copilul, care locuiește în zonă, se juca pe unul din acele terenuri, iar la un moment dat a pătruns în incinta fabricii pentru a-și recupera mingea. În acel moment a fost atacat de cei patru câini. Fosta fabrică nu are paznici, care ar fi putut să intervină în momentul atacului câinilor.

În acest moment apar următoarele probleme: vorbim despre niște câini aflați pe un teren privat, animale care în fapt nu aparțin cuiva, neînregistrate, nesterilizate, fără microcipuri. Din start, firma respectivă și reprezentanții acesteia încalcă legislatia, care spune foarte clar ce trebuie să se întâmple în astfel de cazuri. Faptul că acei câini l-au sfâșiat pur și simplu pe copil ne arată că aceștia erau flămânzi, deși se aflau în interiorul unei incinte prevăzute cu gard de beton. E greu de crezut că reprezentanții acelei firme, fie ea și în faliment, nu era la curent cu existența animalele în incinta fabricii, mai ales că administratorul venea uneori să aducă hrană câinilor.

Situații asemenea celei de la Câmpia Turzii se întâmplă frecvent în România. Cum putem prevenii asemenea tragedii? Prin responsabilizarea cetățenilor și prin respectarea legii. Deși în cazul de față, câinii erau în incinta unei fabrici, asemenea tragedii s-au petrecut și pe domeniul public. Autoritățile statului par neputincioase în fața acestui fenomen, deși sunt singurele în măsură să impună respectarea legii prin sancționare. Asta presupune eradicarea fenomenului existenței câinilor fără stăpân pe domeniul public și sancționarea tuturor celor care cu bună știință nu respectă dispozițiile legale în ceea ce privește înregistrarea câinilor aflați în grija lor și sterilizarea acestora, așa cum este și cazul proprietarului societășii din Câmpia Turzii.

content-image

content-image

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.