Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corect ar fi ca firmele să trimită statele de plată la AJOFM şi şomajul tehnic să fie plătit direct angajaţilor, spune deputatul PSD Carmen Holban

wall-street.ro
darea in plata

Deputatul PSD Dâmboviţa Carmen Holban afirmă, într-un comunicat de presă transmis marţi, că soluţia cea mai bună ar fi ca firmele afectate de criza cauzată de epidemia de COVID-19 să trimită statele de plată ale angajaţilor în şomaj tehnic la agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, iar banii să fie plătiţi direct angajaţilor, potrivit Agerpres.

"Susţinerea de către stat a şomajului tehnic se va aplica tuturor angajaţilor trimişi în şomaj tehnic de la instituirea stării de urgenţă (...). Consider că varianta de lucru propusă de PSD, cea ca firmele afectate să trimită statele de salarii direct la ANOFM (AJOFM) cu toate datele necesare inclusiv conturile necesare, pentru ca banii, respectiv suma de 75% din salariu, să fie plătiţi direct angajaţilor, este cea mai justă soluţie în acest moment", spune deputatul Carmen Holban.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Parlamentarul adaugă că Guvernul PNL "a copiat defectuos" de la PSD măsura susţinerii cu 75% a salariilor celor trimişi în şomaj tehnic, în sensul că liberalii au pus plafon la maxim 3/4 din salariul mediu, dar nu au inclus oamenii trimişi în şomaj tehnic imediat după instituirea stării de urgenţă. De asemenea, Holban susţine că actualul guvern a impus proceduri birocratice şi astfel a obligat firmele să plătească în continuare taxele pe muncă.

"În opinia mea, vom corecta toate aceste neajunsuri în Parlament, prin iniţiativele legislative propuse. În varianta noastră, susţinerea de către stat a şomajului tehnic se va aplica tuturor angajaţilor trimişi în şomaj tehnic de la instituirea stării de urgenţă, şi nu doar celor trimişi după intrarea în vigoare a OUG. De asemenea, vom elimina plafonul raportat la 75% din salariul mediu. Mai propunem, totodată, scutirea firmelor şi de plata contribuţiilor şi impozitelor aferente salariilor, deoarece cota de 75% este indemnizaţie, nu salariu, şi vom elimina condiţia obţinerii certificatului de situaţie de urgenţă", se mai arată în comunicatul semnat de deputatul Carmen Holban.

În document se mai precizează că PSD consideră patru măsuri ca fiind prioritate maximă în perioada imediat următoare: corectarea ordonanţei de urgenţă privind acordarea şomajului tehnic; suspendarea temporară a ratelor bancare; plafonarea preţurilor la alimente la nivelul dinainte de criză; măsuri rapide de intervenţie pentru sprijinirea agriculturii şi susţinerea producţiei naţionale de hrană şi alimente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.