Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord își minează graniţele, pentru ca nimeni să nu treacă infectat

Agerpres
Kim Jong Un

Coreea de Nord şi-a înăsprit măsurile de control împotriva coronavirusului de-a lungul graniţei cu Coreea de Sud, a relatat duminică agenţia de ştiri Yonhap, preluată de DPA.

Phenianul ridică un zid în apropierea graniţei şi a liniei de demarcaţie militară, a precizat Yonhap, citând două media oficiale nord-coreene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

Coreea de Nord ia de asemenea măsuri şi în zonele de coastă pentru a opri ca virusul să ajungă pe teritoriul său pe mare, au transmis televiziunea (KCBS) şi agenţia de ştiri (NCNA) oficiale de la Phenian.

"Reacţionăm ferm pentru a nu permite transmiterea virusului prin deşeurile de pe mare", a precizat KCBS, citată de Yonhap.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Coreea de Nord, cea mai izolată ţară din lume, nu a raportat până acum niciun caz oficial intern de coronavirus, dar şi-ar fi intensificat recent măsurile de protecţie sanitară.

Serviciul sud-coreean de informaţii, NIS, susţine că liderul nord-coreean Kim Jong Un ia "măsuri iraţionale" împotriva pandemiei, potrivit unor parlamentari care au primit un raport din partea agenţiei în această săptămână.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Agenţi ai NIS au raportat că Kim Jong Un ar fi interzis pescuitul şi producţia de sare de teamă că apa sărată este contaminată cu coronavirus, deciziile fiind dăunătoare pentru economia şi aşa fragilă a ţării.

NIS a mai precizat că hackeri nord-coreeni încearcă să atace laboratoare sud-coreene care fac cercetări privind vaccinul.

Citește și: Schimbare de look a lui Klaus Iohannis! Cine îl îmbracă pe șeful statului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.