Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă distruge alianţa USR-PLUS: Florian Coldea, în spatele 'încrengăturii de tip securistic'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă spune că președintele Klaus Iohannis are responsabilitatea de a intra în campanie pentru a inspira ”ceva normal, nu ceva de tip securistic, apropo de USR-Plus, nici ceva baronistic, apropo de Dragnea și ai lui”.

Fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea ar fi în spatele alianței USR PLUS. Este părerea consultantului politic Cozmin Gușă. Acesta a declarat la Realitatea TV că astfel de lucruri ar trebui să-l pună pe gânduri pe Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Autorităţile trag un semnal de ALARMĂ: Fructul avocado şi riscurile pentru sănătate

Consultantul crede că știrea principală a serii de duminică este atacul lui Liviu Dragnea la serviciile secrete.

”Știrea numărul 1 este șantajul mizerabil pe care l-a făcut azi Dragnea la serviciile secrete din România. Aia cu bugetul și blocarea bugetului, care a fost calculat probabil prin comisii și discutat pe nevoile de securitate ale României, aia e știrea principală”, a spus Gușă, duminică seară.

”Asta cu Cioloș și ce a zis Dragnea că e partidul securiștilor, o să-l dăm în judecată, că ne-a plagiat, noi spunem asta de două săptămâni. Glumesc, nu-l dăm în judecată. Dar acum îi convine. Unul ca Dragnea nu e credibil când vorbește despre securiști, pentru că el însuși a beneficiat, a stat la masă și așa a parevnit politic”, a spus consultantul politic.

Gușă susține că USR a fost creat cu sprijinul subteran al lui Coldea.

”Sigur că Cioloș-USR este creația cuiva, ca și Coldea spre exemplu, am și spus că-și face partid. Toate aceste lucruri trebuie să îl pună pe gânduri pe Klaus Iohannis, dar și pe cei din PNL, pentru că e o construcție într-un fel logică. Tu știi, eu știu, că USR-ul când a fost creat a fost creat cu sprijinul subteran al lui Coldea și cu sprijinul indirect al lui Cioloș, care era prim-ministru, care a refuzat atunci să sprijne PNL-ul, având la dreapta lui un Paul Gheorghiu, ca secretar general al Guvernului, omul lui Coldea de la Arad”, a spus Gușă.

Consecințele formării alianței USR-Plus sunt dure pentru PNL, crede consultantul politic.

”Toată această încrengătură de tip securistic s-a oficializat și consecințele sunt destul de dure pentru PNL pe partea dreaptă, care după calculele mele nu are mai mult de trei săptămâni până se decide dacă luptă politic sau acceptă o înfrângere cu această alianță, și apoi un tobogan. Lui Klaus Iohannis oricum deja pare că îi devine insuficient PNL-ul, care nu luptă politic, pentru că noi vom fi într-o campanie, de data asta nu ca pe vremea lui Băsescu, când statul paralel acționa din plin la scorul PDL-ului spre exemplu, sau la aducerea Ebei îi Parlamentul European. Pentru turul II deja, Klaus Iohannis trebuie să lupte și să încerce să aibă o coaliție mai mare, iar acolo va fi în dificultate, pentru că Dragnea a strecurat o minciună, a zis că Maior și Coldea sunt de partea lui Ponta. Maior e de partea lui Ponta, într-adevăr. El l-a protejat pe Coldea, care este în partea astalaltă, împreună cu Vasile Dîncu, fostul viceprim ministru al lui Cioloș, ei continuă colaborarea”, a spus consultantul.

CITEȘTE ȘI: E dovedit ştiinţific: De ce femeile preferă bărbaţii cu barbă

Gușă crede că președintele Klaus Iohannis are o responsabilitate față de societate.

”Deci în acest moment, îngrijorarea pentru Klaus Iohannis este una majoră, pentru societatea românească este una majoră, pentru că treaba asta cu USR și Cioloș, cu Cioloș în frunte, este o aventură. Omul și-a arătat nu doar lipsa de dedicație pentru țară, dar și incapacitatea, iar aceste lucruri îl avantajează inclusiv pe Dragnea, despre a cărui nocivitate pentru societatea românească am tot vorbit și pe cât vorbim de fapt nici nu mai merită să vorbim. Eu sper că această imagine care se creează să îl mobilizeze pe Klaus Iohannis, pentru că nu e vorba doar despre mandatul dânsului, ci despre România. Este responsabilitatea lui ca președinte să intre în campanie și să inspire ceva normal, nu ceva de tip securistic, apropo de USR-Plus, nici ceva baronistic, apropo de Dragnea și ai lui”, a spus Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.