Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creatorii celebrului serial 'Columbo' au obținut despăgubiri de 70 de milioane de dolari de la Universal

mediafax.ro
film

Scenaristul William Link și moștenitorii lui Richard Levinson, creatorii celebrului serial polițist difuzat din anii 1970 "Columbo", au obținut despăgubiri de 70 de milioane de dolari de la studiourile Universal, în urma unui proces care a durat doi ani, potrivit The Hollywood Reporter, scrie Mediafax.

Producătorul și scenaristul William Link și moștenitorii scenaristului Richard Levinson au dat în judecată studiourile Universal în noiembrie 2017, susținând că nu li s-a plătit corect partea lor de profit rezultat din difuzarea serialului.

La începutul anului acesta, o instanță a decis că studiourile Universal nu sunt îndreptățite să primească un onorariu de distribuție din profiturile brute, dar și că reclamanții au așteptat prea mult timp pentru a intenta proces.

Citește și: VIDEO Axl Rose, solistul trupei americane Guns N' Roses și-a speriat fanii după ce a căzut pe scenă

În luna iulie, un judecător a stabilit că Universal trebuie să plătească despăgubiri de 76,95 milioane de dolari. Ulterior, suma a fost revizuită la 70,68 de milioane de dolari.

Cu Peter Falk în rolul lui Columbo, un locotenent de la secția Omucideri din cadrul Poliției din Los Angeles, serialul a popularizat la vremea sa formatul de povești cu detectivi. Serialul a debutat în 1971 pe postul NBC, a avut zece sezoane și a fost difuzat în 44 de țări. "Murder by the Book", din 1971, regizat de Steven Spielberg, a ocupat poziția a 16-a în topul 100 al celor mai bune episoade ale tuturor timpurilor realizat de publicația americană TV Guide. Aceeași publicație l-a plasat pe Columbo pe locul al șaptelea în topul 50 al celor mai bune personaje TV, în 1999. În 2012, "Columbo" era ales al treilea cel mai bun serial poliţist din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.