Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Tabără, jurnalist TVR, fost la PRO TV, despre reportajul Recorder: 'Păcătuiește grav prin încălcarea principiului deontologic'

cancan.ro
cristi tabara

Un reportaj publicat pe site-ul recorder.ro, catalogat drept manipulator de elita intelectuală, a stârnit vâlvă în mediul online între politicienii USR și votanții acestora, recunoscuți anti-clericali, îndeosebi anti-ortodoxie și ortodocși.

Cristi Tabără, absolvent de Teologie, jurnalist la TVR și fost la PRO TV, consideră că manipulările din materialul celor de la Recorder au urmat o rețetă deja testată. ”Materialul Recorder păcătuiește grav prin încălcarea principiului deontologic care postulează că jurnalistul nu își va confunda niciodată rolul cu cel al procurorului”, punctează Tabără.

Citește și: Primul lider politic, despre reportajul Recorder: 'Nu îmi amintesc un atac mai violent la adresa ei decît cel declanșat de useriști și de slugile lor din presă'

”Materialul publicat de Recorder nu avea cum să treacă neobservat, fiindcă a respectat întru totul rețeta deja testată a succesului imediat: cameră ascunsă, aer justițiar, sentențiozitate și triumfalism. El a fost deja analizat foarte corect pe acest grup și nu numai. Ca jurnalist, voi mai adăuga un singur lucru: materialul Recorder păcătuiește grav prin încălcarea principiului deontologic care postulează că jurnalistul nu își va confunda niciodată rolul cu cel al procurorului. Or colegii de la Recorder tocmai asta au făcut. Departe de a analiza obiectiv ceea ce au pretins că vor investiga, ei au căutat doar să aducă argumente în favoarea tezei prestabilite: Biserica jonglează netransparent cu banii publici. Dar nici măcar asta nu au reușit. În alte investigații s-au descurcat mult mai bine, poate tocmai pentru că au respectat deontologia profesiei.”, e mesajul postat de Cristi Tabără pe Facebook-ul synopsis.ro.

Citește și: Avocata Ingrid Mocanu aruncă în aer reportajul manipulator de la Recorder:Nici ăla cu valiza găsită cu documentele/pozele lui Dragniiia n-a fost atât de penibil .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.