Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD: 'Ziua Mondială a Sănătății, o zi a aprecierii și respectului față de cadrele medicale!'

Radu Pop
Facebook
Cristina Elena Dinu

Ziua Mondială a Sănătăţii trebuie să fie dedicată, în fiecare an, cadrelor medicale care muncesc zi și noapte, pentru a asigura serviciile medicale indispensabile românilor aflați în suferință și în scopul salvării vieților noastre, transmite cu această ocazie Cristina-Elena Dinu, deputat PSD.

„Ziua Mondială a Sănătăţii marchează fondarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (1948) şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din toate comunitățile țării de a se implica în activităţi care pot conduce la o stare de sănătate mai bună a tuturor.

Ca parlamentar și medic, cred că Ziua Mondială a Sănătății constituie și un bun prilej pentru a ne concentra eforturile și pe celelalte problemele de sănătate publică, respectiv afecțiunile trecute în plan secundar, atât din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19, cât și din alte cauze obiective. Din acest punct de vedere, cred că este extrem de important ca responsabilii din domeniul sănătății să adopte deciziile corecte în ceea ce privește accesul tuturor categoriilor de pacienți la serviciile medicale din spitale.

Ministerul Sănătății trebuie să continue să diversifice campaniile de informare și educaţie a populaţiei, pentru a putea acționa în cunoștință de cauză în fața ravagiilor diferitelor noi afecțiuni ale societății moderne. Astfel, vom lua măsuri din timp, vom evita situațiile nedorite, și, nu în ultimul rând, vom salva vieți prin diversificarea proeceselor de prevenție.

Trebuie să ne concentrăm pe starea de sănătate a comunităților deja vulnerabile, respectiv românii cu venituri reduse, condiții de trai și educație reduse, fără oportunități de angajare și fără acces la servicii de sănătate. Aceștia sunt cei mai expuși bolilor evitabile și deceselor premature, iar sprijinul autorităților competente în acest sens este binevenit.

De asemenea, trebuie să ne concentrăm și pe asigurarea accesului întregii populații la medicamente, iar criza existentă în prezent se află în atenția decidenților din sănătate, cu atât mai mult cu cât România sprijină colaborarea dinte țările Uniunii Europene în vederea producerii substanțelor care stau la baza fabricării medicamentelor generice.

Le mulțumesc pentru eforturile depuse și le doresc tuturor cadrelor medicale, din județul Giurgiu și din toată țara, multă sănătate, putere de muncă și succes în dificila misiune din fiecare zi!”, a spus Cristina-Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.