Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Elena Dinu: PSD susține impulsionarea participării femeilor în viața politică românească

arhiva personala
Elena Dinu

În ultimul an, măsurile guvernamentale, legislative și sociale adoptate de Guvernul și majoritatea parlamentară PSD au avut ca efect direct îmbunătățirea condiției femeii, atât în societate, cât și în politică. Este evident că în toate domeniile de activitate, unde femeile ocupă un rol primordial, fie că vorbim de sprijinul familiilor și a copiilor, fie de încurajarea accesului pe piața muncii, sau eliminarea discriminărilor legate de salarii și pensii, guvernarea PSD a adoptat strategii și politici publice pozitive, iar rezultatele sunt cele așteptate de către reprezentantele sexului frumos.

Elena Dinu spune că drepturile femeilor trebuie respectate

De altfel, respectarea drepturilor femeilor și egalitatea de șanse între femei și bărbați constituie puncte cheie în Programul de guvernare al PSD și pentru următorii doi ani. Egalitatea de gen reprezintă un domeniu prioritar în modelul social propus de noi românilor.

Astfel, va fi promovat un set de prevederi antidiscriminare, pentru diminuarea substanțială a acestor fapte. De asemenea, vor fi dinamizate procesele legislative pentru a ne atinge obiectivele fixate, atât în ceea ce privește respectarea drepturilor femeilor, cât și în creșterea fermității luptei împotriva fenomenului violenței împotriva femeilor.

Partidul Social Democrat este singurul partid din România care are în Programul de Guvernare un capitol distinct destinat femeilor: „Respect și demnitate pentru femei”. În conformitate cu acesta, în prezent sunt în derulare o serie de programe menite să îmbunătățească viața româncelor, precum formarea unei rețele naționale de experți în domeniul egalității de șanse, Programul național pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, proceduri comune de lucru la nivel interinstituțional privind raportarea, colectarea și monitorizarea datelor în domeniul violenței în familie.

Voi încuraja, şi în continuare, punerea în aplicare a prevederilor destinate susţinerii femeilor din Programul de guvernare al PSD, mai ales a celor din mediul rural, care urmărește sprijinirea tinerelor mame, protejarea sănătăţii femeilor, asigurarea de locuri de muncă, dezvoltarea de mici afaceri, securitatea financiară pentru pensionare, preţuri mai mici la produsele pentru nou-născuţi, sprijinirea copiilor din mediul rural cu părinţi plecaţi în străinătate, şi, nu în ultimul rând, pedepsirea agresorilor în cazurile de violenţă în familie.

Sunt convinsă că implicarea semnificativă în politică a doamnelor care au succes în plan profesional poate duce la dinamizarea și eficientizarea politicilor publice din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.