Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Tarcea se ține tare în SCANDALUL cu Tudorel Toader: 'Nu consider că criticile ministrului Justiţiei mi-au afectat reputaţia de magistrat'

adevarul.ro
cristina tarcea

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, Cristina Tarcea, spune că nu consideră că afirmaţiile ministrului Justiţiei la adresa sa i-au afectat reputaţia de magistrat.

Întrebată luni, la ieşirea din sediul CSM, dacă citicile ministrului Justiţiei la adresa ei sunt de natură a-i afecta reputaţia de magistrat, Tarcea a spus că nu.

"Nu consider că mi-a fost afectată reputaţia de magistrat", a declarat şefa Curţii Supreme.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a afirmat, într-un interviu pentru Realitatea TV, comentând decizia de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că decizia a fost "inadmisibil de mult politizată", ea declarându-se "intrigată".

Citește și: Cererea de pensionare a judecătorului din dosarul Colectiv, votată în UNANIMITATE în CSM

Ea a mai spus că nu i se pare normal ca iniţiativa revocării să pornească din mediul politic, iar un ministru al Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională pe un astfel de aspect.

De asemenea, ea a anunţat că le-a dat termen judecătorilor până la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile restante, ea afirmând că în caz contrar va fi sesizată Inspecţia Judiciară.

După aceaste declaraţii, Tarcea a fost criticată atât de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cât şi de liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Să inţelegem că este normal ca un judecător de rang înalt să facă politică? Să înţelegem că nu este normal ca un ministru să critice un judecător, dar este normal ca un judecător să critice un ministru?”, a reacţionat Tudorel Toader printr-un mesaj postat pe Facebook.

La rândul său, Liviu Dragnea, s-a declarat "şocat" de afirmaţiile preşedintelui instanţei supreme, el susţinând că Tarcea "a spus-o cu subiect şi predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, să se facă procesul mai repede" şi că este o presiune clară asupra judecătorilor în dosarul său, în care a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare.

Marţi, Cristina Tarcea, a spus, întrebată despre acuzaţiile la adresa sa din partea ministrului Justiţiei, că ea nu poate comenta "cine cât înţelege şi cât poate să înţeleagă". Şefa instanţei supreme a mai afirmat că atunci când a spus că decizia în cazul revocării şefei DNA a fost politizată singura sa intenţie a fost să îşi exprime crezul că factorul politic trebuie să se ţină departe de autoritatea judecătorească, iar dacă acest lucru înseamnă a face politică, atunci face politică: "Dacă asta înseamnă a face politică, ei, bine, fac politică". De asemenea, întrebată dacă crede că a devenit o ţintă pentru Tudorel Toader, Cristina Tarcea a răspuns: "A, nu cred că domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu, sub nicio formă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.