Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu taie în carne vie: Președintele Franței a fugit ca un șobolan

cristoiu

Ion Cristoiu spune ca atentatele de la Paris au vizat umilirea Frantei si ca presedintele Francois Hollande ar trebui sa-si dea demisia.

VEZI si: Mesaj video ISIS: Razboi total cu Franta

"Cîteva lucruri despre Atentate:

  1. Obiectivul principal al Operațiunii a fost umilirea Franței. Marea țară a lui Pește, cea cu ifose napoleoniene ale unei verze prost murate precum Francois Hollande, fost lovită în inimă, la oră de maximă audiență. Nu întîmplător, exploziile din preajma stadionului în timpul meciului urmărit nu numai de francezi, dar și de mulți europeni (era doar Franța-Germania) au țintit scoaterea președintelui Franței în fugă, ca pe un sac de cartofi umblător, de pe stadion. Dacă aș fi fost în locul președintelui francez n-aș fi acceptat o asemenea umilire. Pe front, cînd începea un atac de artilerie în prezența unui general, subordonații se uitau la el cu ironie ca să vadă dacă pupă și el pămîntul. Președintele Franței n-ar fi trebuit să plece de pe stadion ca un șobolan. Dacă ar fi fost un atentat împotriva stadionului, ceilalți francezi ar fi murit, nu-i așa? Păi, ceilalți de pe stadion nu erau și ei oameni?! Tot sub semnul umilirii cumplite rămîn și locurile atentatului. Teroriștii au vrut să lase impresia că lovesc acolo unde vor mușchii lor. Șapte lovituri în locuri diferite din Paris, unele centrale, sunt dovezi pentru simplul cetățean că e la discreția terorismului, în timp ce el cetățeanul se crede în siguranță.
  2. Dacă în cazul Tragediei de la Colectiv, responsabilitatea statului român nu poate fi stabilită decît în ultimă instanță și cu tendință, în cazul Atentatelor de la Paris, responsabilitate aparține exclusiv statului francez. După atacul de la Charlie Hebdo, Serviciile secrete franțuzești nu numai că n-au fost restructurate, nu numai că nici un ștab din Servicii nu și-a dat demisia, dar mai mult, banii de la buget au fost mai generoși ca niciodată și mai ales, s-au adoptat legi constrîngătoare ale libertăților individuale pentru ca Serviciile să poată preveni atentatele. Șapte lovituri în inima Parisului sunt dincolo de orice discuție un eșec de proporții al Serviciilor secrete, a căror misiune e tocmai cea de a preveni fie și un atentat individual. Un asemenea eșec e nu numai al Serviciilor. E și dacă nu mai ales al președintelui Franței. Dacă ar trebui să demisioneze cineva acela ar trebui să fie Francois Hollande!
  3. Un alt obiectiv al Atentatelor a fost acela de a provoca și întreține nesiguranța, cea care garantează viața occidentală. Dacă poți fi sfîrtecat de explozii nu în Siria, nu în Irak, nu în Afganistan, ci în inima Parisului, la un restaurant sau la un spectacol, nici măcar într-un avion, cum să nu te întrebi înainte de a ieși din casă dacă n-o să te întorci cumva în sicriu?", a scris Cristoiu pe site-ul sau.

Citeste si: Lovitura de teatru in Europa dupa atentate

 

Vezi si: FILMARE șocantă din timpul atentatelor din Paris

Vezi si: Statul Islamic anunta: Urmeaza Londra, Roma, Washington

Marturia unui roman in Paris: 'Adevaratul scop al atentatelor este...'

Vezi si: Ce inseamna starea de urgenta din Paris

Citește și: Ei sunt TERORIȘTII care au atacat Franța

Citește și: O vedetă din România, martoră la IADUL din Franța: Am vazut 4 teroriști cu mitraliere în mâini

Citește și: Primele imagini cu CARNAGIUL de la Paris / VIDEO

Citește și: PANICĂ teribilă pe stadionul Stade de France la amicalul Franța - Germania / VIDEO

Citește și: ATENTATE TERORISTE în Franța: Zeci de victime / VIDEO / UPDATE: 60 de morți

Citește și: Franța e în stare de ȘOC: A decretat starea de alertă și a închis granițele

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.