Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, după ce a fost sancționat pentru discriminare: 'Mă consider eu discriminat și mă gândesc să contest în justiție această decizie'

Cristian Tudor Popescu

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea lui Cristian Tudor Popescu. Potrivit CNCD, articolul cu titlul "Satana în sutană" scris de Cristian Tudor Popescu "depăşeşte limitele libertăţii de exprimare şi reprezintă faptă de discriminare" şi, ca urmare, a fost aplicată o amendă contravenţională de 5.000 lei. Hotărârea a fost adoptată cu cinci voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere.

Gazetarul susține în exclusivitate pentru Pagina de media că el se simte discriminat de o asemenea decizie.

„Nu am intenționat să discrimnez pe nimeni. Nu m-am referit la toți credincioșii ortodocși, ci numai la aceia care iau de bună afirmația Patriarhului Daniel – Mutat moaște Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989.

De semenea, am calificat ca având un discernământ limitat, de natură să pună în pericol să pună în pericol sănătatea celorlalți cetățeni, operațiunea de a pupa plasticul sub care se află moaștele de către unii credincioși.

Nu am comis, deci, nicio discriminare. Dimpotrivă, nu cunosc motivarea acestei decizii a CNCD. Eu m-am prezentat în fața Consiliului și mi-am susținut poziția. Nu am primit niciun contraargument din partea consiliului.

Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă - minoritar, în raport cu marea majoritate creștin ortodoxă - deoarece sunt amendat pentru că am pronunțat o opinie argumentată rațional.

Mă gândesc să contest în justiție această decizie, așa cum am făcut-o și în cazul pavianului cu mantie. În acel caz, hotărârea definitivă a instanței a fost în favoarea subsemnatului, având a-mi plăti daune de un leu CNCD”, a spus CTP pentru Pagina de Media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.