Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP intervine în scandalul UBER. Declarația care îi va enerva pe taximetriști: Indivizi îmbrăcați ca niște cocalari

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a oferit o reacție în plin scandal pe tema reglementării serviciilor de tip ridesharing, făcând un tablou comparativ al serviciilor oferite atât de Uber cât și de Taxi.

Digi24:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 că a mers şi cu Uber, şi cu Taxi şi a făcut un tablou comparativ al serviciilor care i-au fost oferite în ambele situaţii.
Fără a intra în chestiuni de legalitate în legătură cu astfel de servicii, gazetarul a povestit o situaţie pe care a constatat-o de fiecare dată când, de la Gara de Nord a vrut să ia taxiul spre casă: „Nu mă duc, pentru că e puţin. Sunt vreo 5 lei. Pentru 5 lei nu mă ia. Trebuie să îi faci consumaţie. Aşa că mă duc cu metroul”.
Cristian Tudor Popescu a afirmat că de câte ori a mers cu Uber, au fost maşini curate si oameni politicoşi, care erau îmbrăcaţi corespunzător. „Nici gând să fumeze în maşină, nu trebuie să le dau niciun bacşiş şi nu mă.... la cap cu tot felul de întrebări”.
Alta este însă atitudinea majorităţii taximetriştilor întâlniţi, spune gazetarul: „Consideră că trebuie să îmi împuieze capul câtă vreme durează cursa, dacă las un leu bacşic se uită strâmb, că sunt zgârciob, mă aşteaptă mulţi dintre ei cu ţigara în gură şi cu greu o sting. Maşina pute îngrozitor şi eu trebuie să merg cu ea. În general sunt maşini murdare, cu indivizi îmbrăcaţi ca nişte cocalari”. (Mai multe detalii AICI)

Deutsche Welle:

Fiecare grup politic european şi-a ales unul sau mai mulţi candidaţi de vârf. Dar şansele lor de a deveni viitorul preşedinte al Comisiei Europene diferă foarte mult.
După alegerile europarlamentare noul preşedinte al Comisiei Europene va fi ales de Parlamentul European şi de şefii de stat şi de guvern ai statelor membre ale UE. Aceştia din urmă trebuie să propună Parlamentului un candidat şi să "ţină seamă" apoi de rezultatul votului. Aceasta înseamnă că în mod normal devine preşedinte al Comisiei Europene candidatul familiei politice care a întrunit cele mai multe voturi. Dar şefii de stat şi de guvern nu sunt obligaţi să respecte acest principiu. În plus, şi cel mai puternic grup parlamentar are nevoie de aliaţi pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene. De aceea s-ar putea ivi surprize.
Manfred Weber
Un politician al partidului regional bavarez CSU în fruntea Comisiei Europene? În urmă cu câţiva ani un asemenea scenariu părea de neînchipuit, fiindcă pe atunci unii politicieni creştin-sociali criticau vehement UE. Dar Weber, în vârstă de 46 de ani, a făcut până acum o impresionantă carieră în Parlamentul European şi se află din 2014 la conducerea celui mai mare grup parlamentar, Partidul Popular European (PPE). Mai ales graţie acestei candidaturi de frunte, CSU desfăşoară în Bavaria o campanie electorală deosebit de favorabilă UE. Weber este foarte consecvent de partea UE, fiind dispus, la nevoie, să intre în polemică cu guvernul de la Berlin dacă ajunge la concluzia că acesta aduce prejudicii UE prin politicile sale. Weber a cerut de exemplu stoparea construcţiei gazoductului Northstream 2, care va transporta direct gaz din Rusia în Germania, prin Marea Baltică.
Weber este departe de a fi un politician incisiv. El se prezintă drept adept al valorilor tradiţionale, creştin, dar mereu ponderat şi la obiect. El ştie că trebuie să fie un factor de integrare atât în funcţia de lider al PPE, cât şi în eventualitatea că va deveni preşedinte al Comisiei Europene. Totuși, înțelegerea pe care a manifestat-o faţă de premierul ungar Viktor Orban, al cărui partid, Fidesz, a fost între timp suspendat din PPE, li s-a părut multora exagerată.(Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Manuscrisul Voynich este un text scris de mână şi ilustrat, din secolul al XV-lea, potrivit datărilor cu carbon. Numele său provine de la cel al lui Wilfrid M. Voynich, un comerciant de cărţi şi anticar din Polonia, care a achiziţionat manuscrisul în anul 1912.
Documentul este acum găzduit de Librăria Beinecke de la Universitatea Yale din Statele Unite. Într-o lucrare publicată în Jurnalul de cercetare a limbilor romanice, cercetătorul Gerard Cheshire, asociat al Universităţii din Bristol, susţine că manuscrisul este un „compendiu de informaţii referitoare la remedii din plante, băi terapeutice şi informaţii astrologice“, care se axează pe sănătatea mintală şi fizică a femeilor, reproducţie şi educaţie parentală.
Cheshire spune că textul nu este codat, ci limba şi sistemul de scriere erau comune în momentul în care a fost creat, documentul fiind singurul text care a rămas dintr-o limbă proto-romanică.
„Ceea ce dezvăluie el este mai uimitor decât miturile pe care le-a generat. Spre exemplu, manuscrisul a fost compilat de călugăriţele dominicane drept sursă de informaţii pentru Maria de Castilia, regină de Aragon, mătuşă cu Caterina de Aragon. Nu este nicio exagerare să susţinem că această lucrare reprezintă una dintre cele mai importante realizări până la această dată în lingvistica romanică.
Manuscrisul este redactat în proto-romanică, din care au evoluat limbile romanice de astăzi, precum portugheza, spaniola, franceza, italiana, româna, catalana şi galiciana'', a precizat cercetătorul. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.