Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: 'Olanda refuză România în Schengen pentru că așa vrea ea!'

M. C.
CTP

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat atitudinea Olandei față de aderarea României în spațiul Schengen. „Olanda refuză România pentru că așa vrea ea”, e concluzia amară trasă de CTP, în editorialul său din publicația REPUBLICA.

„Olanda nu vrea România în Schengen. De ce? Că în România e corupție. Bineînțeles că e. Dar, măcar, pe la noi nu sunt amenințați cu moartea și uciși politicieni, ca în Olanda. Nu în România, șeful Securității cibernetice a țării este depistat ca agent rus – se întâmplă în Germania. Primarul din Frankfurt, nu primarul din Timișoara, este trimis în judecată pentru corupție. Posibile delapidări în achizițiile de vaccinuri anticovid sunt anchetate nu numai în România, dar și la nivelul Uniunii Europene...

Esențial e faptul că România s-a dovedit un stat tampon eficient pentru Uniunea Europeană, cu un bun control al frontierelor, în condițiile războiului și catastrofei refugiaților din Ucraina.

Olanda refuză România pentru că așa vrea ea. Și poate să ne țină în continuare în afara spațiului Schengen, doar cu votul ei împotrivă în decembrie. Ceea ce este profund în neregulă.

Nu știu dacă Rusia va reuși să crape UE, dar acest principiu aberant al unanimității poate s-o facă. Eu nu am văzut votul în unanimitate ca mod de lucru decât la comuniști. Vă amintiți cum îi tot trăgea Ion Iliescu cu consensul? Democrația funcționează pe baza conceptului de majoritate, nu de unanimitate. Dacă nu ne aflăm într-un sistem totalitar, atunci consensul obligatoriu poate să distrugă uniuni. Ce fac Olanda, Ungaria, Polonia, să vedem ce va fi și cu Italia, în fața unei mari majorități europene, e un soi de dictatură a minorității absolute. Tot n-am învățat, după un întreg secol XX, că unanimitatea cu orice preț duce, într-un fel sau altul, la dictatură?", a comentat CTP în Republica.

Vezi și: Ce a votat de fapt Parlamentul Olandei pe tema aderării României la Schengen

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.