Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, reacție după audierea lui Dragnea: S-a confruntat cu două situaţii în premieră

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Cristian Tudor Popescu în contextul audierii liderului PSD Liviu Dragnea la Parchet pe tema declaraţiilor sale despre tentativa de lovitură de stat.

Digi24:

Liviu Dragnea s-a confruntat cu două situaţii în premieră în legătură cu audierea sa la Parchet privind declaraţiile despre tentativa de lovitură de stat. În primul rând, partidul nu a mai trimis pe nimeni să-l protejeze, iar în al doilea rând, Dragnea a fost chemat să dea explicaţii pentru afirmaţiile sale, deşi nu se aştepta la asta, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
„Important e ce vedem. Acum aproape un an, partidul trimitea o gască de bodyguarzi cu cefe groase, cu mutre de interlopi care să-l protejeze la Parchet. Acum a fost singur, partidul nu a mai trimis niciun haidamac care să-l protejeze, aşa că a trebuit să facă faţă întrebărilor.
Pentru că s-a aflat în această situaţie nouă, pe figura lui s-a putut citi în sfârşit, sinceră, dincolo de ipocrizia pe care reuşea să o afiseze, s-a citit ura puternică, sinceră faţă de viermii care îndrăznesc să-i pună întrebări, să-i ia aerul.
Dragnea a făcut aceste declaraţii nu ca să fie chemat la Parchet, dimpotrivă, sunt pe principiul: eu am zis, voi să demonstraţi.
O nouă premieră, el e chemat şi întrebat cum e cu lovitura de stat. Din moment ce spune că a avut informaţii privind producerea unei lovituri de stat şi nu a făcut nicio sesizare ctre nicio instituţie a statului.
Mai mult, întrebat de procurori de unde aţi avut aceste informaţii, el spune: nu m-a informat nicio instituţie. Atunci intrebarea e de unde primeşte el informaţăii despre lovituri de stat?”, a comentat Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Nici nu ştim să punem bine zerourile.
Este a doua companie americană, după Apple, care atinge această capitalizare pe o piaţă bursieră unde încrederea investitorilor în viitor este destul de mare.
Un trilion de dolari nu este o cifră mare, ci este foarte mare. Amazon a avut în 2017 venituri de 177 de miliarde de dolari, cu un profit brut de 65 de miliarde de dolari şi un profit net de 3 miliarde de dolari.
În 2004 Amazon a avut vânzări de 6,92 miliarde de dolari, dar la începutul anilor ’90, când a apărut, nimeni nu-şi mai aminteşte ce încasări anuale avea. Amazon s-a listat la bursă în 1997. Ca o comparaţie – disproporţionată –, valoarea de piaţă a celei mai mari companii din România – Petrom – este de 4,7 miliarde de dolari, la venituri anuale de 4,9 miliarde de dolari şi la un profit de 600 de milioane de dolari.
Jeff Bezos, cel care a creat Amazon, a pornit de la o librărie online şi construit un monstru care înghite totul în jur.
În România, Amazon are de peste zece ani un centru IT la Iaşi, iar acum deschide un centru în Bucureşti. Încă nu şi-a exprimat interesul pentru piaţa de retail din România, unde eMAG, deţinut de fondul de investiţii sud-african Naspers şi de antreprenorul român Iulian Stanciu, este lider, cu peste 1 miliard de dolari vânzări anuale. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Provincia Idlib din Siria a devenit epicentrul confruntării pentru Siria şi, totodată, epicentrul intereselor pentru controlul întregului Orient Mijlociu. După întâlnirea tripartită ratată de la Teheran, între Rusia, Turcia şi Iran – aşa numitul format Astana – a devenit foarte clară miza părţilor aflate în conflict dar şi poziţionările diferiţilor actori de pe teren.
Iar Idlib-ul, prin postura sa de regiune unde se intersectează interesele şi prezenţa militară directă a tuturor actorilor globali şi regionali majori, se anunţă un adevărat Sarajevo pentru lansarea confruntării unui al Treilea Război Mondial, derulat în provincia siriană, acolo unde orice incident poate escalada şi arunca în aer relaţii deja tensionate între actorii din regiune: SUA, Turcia, Rusia, Iran, cu precădere.
Reuniunea de la Teheran: Menţinerea Turciei ostatică în trilaterala cu Rusia şi Iran până la declanşarea confruntării Rusia-NATO în Siria
Reuniunea trilaterală de vineri, de la Teheran, între cei trei membri ai grupului formatului numit Astana – Rusia, Turcia şi Iran – în legătură cu Siria, era crucială pentru a preveni baia de sânge ce se pregăteşte în provincia Idlib, situată la graniţa cu Turcia şi vecină cu provincia Latakia, sediul allawiţilor lui Al Assad şi al principalei baze navale ruse, din Tartous. Iar interesele care se înnodau aici anunţau şi marea confruntare globală între puterile majore mondiale şi regionale. Ei bine, în loc să avem marea concesie şi acordul de încetare a focului anunţat de către preşedintele turc Erdogan, am fost martorii începutului tăierii nodului gordian ce ar relansa un nou război mondial.
Pe de altă parte, Ankara s-a trezit captivă în trilaterala în care s-a angajat pentru a-şi proteja interesele de securitate legate de Siria, fără să poată să iasă din joc confruntând Rusia şi a antagoniza definitiv Iranul, dar şi fără ca partenerii săi de la masă să o asculte şi să ţină cont şi de interesele sale. O situaţie de şah etern pentru Turcia care se desfăşoară în timp ce aviaţia rusă a început atacurile asupra nordului provinciei Daraa şi sudului provinciei Idlib, anunţând baia de sânge ce urmează.(Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.