Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu sau fără Dragnea, Partidul e pus pe furat! Nu-i altă soluție: PSD trebuie desființat!

george mioc

Căscăm gura degeaba la bătaia dintre diferitele găști mafiote din gruparea infracțională denumită PSD.

Ce minune credeți că se va petrece în România dacă Dragnea pleacă de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților?

Să fim sinceri: dacă, azi, Dragnea dispare – este demis de proprii săi tovarăși și/ sau intră la pușcărie – PSD va continua să jefuiască țara. Actuala opoziție este complet nepregătită să preia guvernarea.Nu știe, nu poate și nu vrea. În disputa dintre Cioloș și PNL aș spune că ambele tabere au dreptate. Liberalii au dreptate când arată că fostul premier tehnocrat este un oportunist: a fost ba cu liberalii lui Tăriceanu, ba cu Băsescu și popularii europeni, iar în 2014, ca să se mențină în funcția de comisar european, era dispus să treacă la socialiști și să accepte sprijinul lui Victor Ponta. Dar și Cioloș are dreptate când susține că mulți din PNL sunt pe o mână cu PSD-ul și nu fac nimic altceva decât să aștepte ca popularitatea lui Dragnea să se erodeze, pentru a ajunge ei la putere și pentru a guverna ca-n vremea USL.

Eu repet: dacă actuala conducere a PSD va pica, va veni la putere altă gașcă din această grupare infracțională. Mecanismele anticorupție au fost distruse, așa că bandele, din Teleorman, din Voluntari, din Neamț..., pot jefui în liniște.În consecință, ceea ce aștept eu de la această opoziție parlamentară sunt o serie de angajamente ferme și clare, nu certuri ieftine și vorbărie goală.

Ce ar trebui să promită actuala opoziție că va face, dacă ajunge (vreodată) la putere:

-      DNA-ul va fi reactivat, prin numirea în fruntea instituției a unor procurori duri, creșterea bugetului, oferirea unui sediu adecvat și angajarea personalului necesar pentru operațiuni tehnice.

-      Legislația anticorupție, distrusă de PSD, va fi readusă în vechile forme, ba chiar vor fi majorate pedepsele.

-      Nimeni nu va ieși din închisoare fără să-și plătească prejudiciul.

Însă, cel mai important lucru pe care îl aștept de la parlamentarii care sunt cu adevărat anti-PSD estesă modifice legea partidelor astfel încât să putem scoate în afara legii această grupare infracțională. Sunt unul din cei care au cerut în instanță desființarea PSD.Ne ciocnim de niște bariere formidabile puse de legea care nu permite unui simplu cetățean să ceară în instanță desființarea unui partid. Ne-am adresat CCR, considerând că această lege încalcă Constituția României. Ce ar putea să facă această opoziție care susține că ar fi anti-PSD ar fi să pregătească de pe acum modificarea legii partidelor, astfel încât structuri mafiote, al căror scop evident este să fure și nu fie pedepsite, să răspundă civil și penal, iar orice cetățean să se poată adresa instanței pentru a propune desființarea. Sunt convins că un jurist bun ar ști să transpună aceste obiective într-o lege pe deplin constituțională. Însă e nevoie de curajul de a ataca PSD-ul la rădăcină. În loc să se certe între ei și să asiste, ca la galerie, la certurile dintre mafioții lui Dragnea, opoziția anti-PSD ar trebui să pregătească un plan consistent de scoatere a țării din marasmul în care o lasă această guvernare. Un plan care să includă și extirparea Ciumei Roșii care, de 28 de ani, distruge țara.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.