Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu un buget de 2 milioane de lei, Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă lansarea sesiunii a proiectelor editoriale

Universitatea din București
biblioteca carti

Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă lansarea sesiunii de finanţare a proiectelor editoriale. Cu o alocare bugetară de 2 milioane de lei, semnificativ mai mare faţă de anul trecut, cea de a III-a sesiune de finanţare AFCN este dedicată susţinerii proiectelor ce se înscriu în secţiunile: carte (inclusiv ediţii critice), reviste şi publicaţii culturale, ediţii de poezie, conform news.ro.

Edituri, redacţii de publicaţii culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale şi/sau persoane juridice de drept public pot înscrie proiecte pe platforma online www.afcn-proiecte.ro între 2 şi 31 mai.

O entitate poate înscrie în concurs un singur proiect editorial pe secţiune, care poate conţine maximum 10 titluri.

„Ne bucurăm să putem anunţa şi anul acesta o creştere a bugetului alocat culturii scrise şi totodată creşterea plafoanelor de finanţare, ceea ce sperăm să facă posibilă realizarea de publicaţii de calitate, relevante pentru cititorii contemporani. Şi anul acesta Consiliul AFCN a definit priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim.” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuţia de 10% şi tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare.

Având în vedere că platforma a fost reinstalată şi optimizată, toţi aplicanţii vor trebui să îşi creeze un profil nou şi să încarce toate documentele de identificare ale organizaţiei. Lipsa acestor documente conduce la respingerea administrativă a proiectului pentru care se solicită finanţare.

Toate informaţiile sunt publicate la www.afcn-proiecte.ro/apel-de-finantare-proiecte-editoriale.html. Aplicaţiile se pot face pe modelul de declaraţii publicate pentru sesiunea III/2023.

Tot începând cu 2 mai, experţii interesaţi să contribuie la evaluarea proiectelor editoriale sunt invitaţi să-şi înscrie candidatura, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.