Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba şi-a suspendat parada de 1 Mai din cauza noului coronavirus

Twitter
coronavirus

Cuba a anunţat marţi că îşi suspendă parada de 1 Mai la care participă anual peste 1 milion de oameni la Havana, pentru a încetini propagarea pandemiei de COVID-19, informează miercuri AFP potrivit Agerpres.

Decizia de "a suspenda parada de 1 Mai a fost luată de biroul politic prezidat de generalul Raul Castro, în calitate de prim secretar al Comitetului Central" al Partidului Comunist din Cuba, a declarat preşedintele Miguel Diaz-Canel, în timpul unei reuniuni oficiale retransmisă de televiziunea de stat.

După victoria revoluţiei cubaneze în 1959, parada din Cuba de Ziua Muncii a devenit una dintre cele mai mari manifestaţii ale guvernului socialist, manifestaţie la care, potrivit autorităţilor, participă peste 1 milion de oameni în capitală.

Ultima suspendare a acestei manifestaţii a avut loc în 1994 şi 1995, când Cuba se confrunta cu o criză economică gravă, denumită "perioada specială", după destrămarea principalului său aliat comunist, Uniunea Sovietică.

Preşedintele Diaz-Canel a cerut Centralei Muncitorilor Cubanezi (CTC), însărcinată cu organizarea evenimentului, să propună alternative pentru celebrarea acestei sărbători în izolare, prin arborarea de drapele în localuri, cu aplauze ale locatarilor în case sau cu un fel de "paradă virtuală".

Până la această oră Cuba a înregistrat 186 de cazuri de COVID-19 şi 6 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×

Help your friends know more about Romania!

Share this article on Facebook

Share this article!

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.