Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele decapitării Jandarmeriei: rolul lui Bogdan Despescu, 'scânteia' de la care 'a luat foc' guvernul Tudose

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a decis, vineri, schimbarea șefilor Jandarmeriei Române. Vezi aici cine sunt noii șefi.

Lucrurile au început să se miște la Interne după ce chestorul Bogdan Despescu, fost șef al Poliției Române, a fost numit recent în funcția de secretar de stat MAI. Rolul său în noile schimbări l-a menționat chiar ministrul de Interne. Interesant este că de la Bogdan Despescu a plecat și scânteia care a dus la căderea guvernului Mihai Tudose.

În ianurie 2018, fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a cerut demiterea șefului IGPR de atunci, Bogdan Despescu, după cazul polițistului-pedofil, Eugen Sandu. Carmen Dan era 'protejata' liderului PSD Liviu Dragnea, iar Bogdan Despescu activase ani buni la IPJ Buzău, unde șef PSD era Marcel Ciolacu, vicepremier și un apropiat al premierului Mihai Tudose. Premierul Mihai Tudose a refuzat să-l demită pe Despescu și a cerut demisia lui Carmen Dan, pe care a acuzat-o că l-a mințit pe acest subiect pentru că șeful DGA Cătălin Ioniță nu dorea să preia funcția. Scandalul a declanșat în PSD evenimentele care au dus la căderea Guvernului Tudose.

Marcel Vela a zis vineri că schimbarea șefilor Jandarmeriei s-a făcut pentru că în ultima perioadă au fost probleme de comunicare `in mai multe domenii'

„Comunicarea cu Jandarmeria a lăsat de dorit în mai multe privințe, și la desecretizarea convorbirilor radio, de care ați luat act că au fost desecretizate în etape, cu multe întrebări, cu multe dileme, și evident că nu am pornit discuții despre strategii în Jandarmerie, decizii în Jandarmerie sau reorganizarea Jandarmeriei, discuții pe care evident le-am putut demara de când domnul Despescu este noul secretar de stat pe acest domeniu de competență”, a declarat ministrul de Interne.

Vezi si: VIDEO Vladimir Putin a decretat, în celebra conferință de presă de sfârșit de an: 'Nimeni nu trebuie să se atingă de Lenin' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.