Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns, de fapt, Mircea Geoană șef în NATO

stiripesurse.ro
ciolacu geoana

Alina Inayeh, Senior Fellow și Director al biroului din București al German Marshall Fund, a intervenit în urma declarațiilor premierului Marcel Ciolacu referitoare la numirea lui Mircea Geoană ca Secretar General Adjunct al NATO. Inayeh i-a clarificat liderului PSD procedurile de selecție și de numire folosite la acest nivel în NATO.

„Dl. Ciolacu își exprimă indignarea față de ceea ce domnia să numește ”ipocrizia dlui Geoană”, referindu-se la declarația acestuia că a obținut funcția de Secretar General Adjunct al NATO ”pe persoană fizică”.

Dl Ciolacu, care pare să aibă o înțelegere profundă a instituțiilor internaționale, metodelor de numire și selecție, și în general a diplomației internaționale, nu pare convins că dl. Geoană a reușit să obțină această poziție pe merite proprii.

Citește și: Ciolacu pune 'tunurile' pe Geoană: 'E ceva de noaptea minţii!' - VIDEO

Dacă ar cunoaște mai bine mecanismele acestei proceduri, ar fi conștient că postul a fost deschis pentru candidați din statele recent aderente la NATO, că regiunea a avut mai mulți candidați competitivi și că a fost selectat cel mai potrivit.

De asemenea, ar înțelege că dl. Geoană nu este singurul român care a ocupat poziții importante pe scena internațională fără susținerea statului român.

Pentru dl. Ciolacu, probabil că termenul ”a sprijini” se traduce prin ”a nu obstrucționa”. Dar, de ce să nu îi dorim și vecinului binele?”, a explicat Alina Inayeh într-o postare pe Facebook.

Citește și: Băsescu îl îngroapă pe Geoană dinainte să-și anunțe candidatura la prezidențiale: 'Ce putere l-a numit la NATO și atunci ne lămurim!'

Sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Mircea Geoană, de ipocrizie, după ce acesta a spus că a ajuns numărul doi în NATO „pe persoană fizică”, fără susţinerea statului român.

„Ce nu mi-a plăcut deloc chiar a fost: ”Domnule, ştiţi eu sunt pe persoană fizică la NATO”. Cum adică? La acest nivel, dumneavoastră credeţi că nu s-a vorbit cu preşedintele Iohannis?

Credeţi că nu s-a vorbit cu toate serviciile din România şi cu tot statul român? Cum să ajungi într-o asemenea funcţie fără să fii susţinut? E ceva de noaptea minţîi, eu n-am auzit până acum o asemenea abordare”, a tunat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.