Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum arată spitalul în care s-a operat premierul

Premierul Victor Ponta a declarat că are încredere totală în medicii români, dar că s-a dus la Istanbul pentru că în ţară era imposibil să aibă linişte şi odihnă. Referitor la această frază, mă simt nevoit să iau apărarea premierului în faţa celor care îl acuză că minte. Indiferent de ce fel de sensuri ar încerca unii să dea spuselor sale, aici EL NU MINTE. În medicii români nu are de ce să aibă o neîncredere, conaţionalii noştri care lucrează în domeniul medical sunt în general buni. Unii lucrează la clinici private şi fac asta bine. Alţii au emigrat şi au găsit succesul în meseria lor în alte ţări, mai dezvoltate. Există şi uscături, adică măcelarii şpăgari care colcăie în spitalele de stat, dar asta e altă poveste. Medicii români sunt buni, pentru că dacă nu erau buni, nu ar fi putut lucra în Franţa, Germania, Canada, Marea Britanie, Italia, Spania (mai ziceţi şi voi 2-3 ţări în care ştiţi că lucrează medici români). Ar fi fost daţi afară şi ar fi lucrat în Somalia, Mali, Republica Centrafricană sau România. Adică ţări care au un sistem sanitar de stat similar în mare parte.

Problema nu este cu medicii, ci cu spitalele. Vechi, scorojite, infecte, insalubre, dărăpănate, cu aspect de lagăr de concentrare în care eşti pedepsit pentru că suferi de ceva cu agravarea bolii sau contractarea uneia noi. Un peisaj de filme de groază, în care te aştepţi să îţi fie tranşat piciorul sănătos pentru plăcerea sadică a unor psihopaţi obsedaţi de bani şi de sânge. Premierul nu a spus nimic despre spitale. I-a făcut un bine ministrului Nicolae Bănicioiu care coordonează echipele de sfârtecare din casele de tortură în care activează acestea. Cei care au văzut filmul horror "Hostel" ştiu că orice sequel al acestui film se poate filma într-un spital de stat din România, fără actori şi scenariu. Replicile acide ale surorilor medicale din România la adresa suferinzilor şi modul în care medicul care urmează să te opereze îşi negociază pe integritatea ta corporală suma de bani pe care vrea să ţi-o ia -  sunt mai presus de orice interpretare actoricească. Pe cei slabi de inimă îi sfătuiesc să nu dea bani pe film şi să se mulţumească cu trailerul pe care îl pot vedea pe viu în orice spital de stat din România. Pe cei care vor să îşi trateze o inimă slabă îi sfătuiesc să nu încerce să facă asta într-un spital de stat, deoarece vor juca rolul de victimă în filmul de groază din regia lui Nicolae Bănicioiu. Groaza se citeşte în ochii pacienţilor care au fost storşi de bani prin contribuţiile forţate la CNAS, iar apoi intră tremurând de frică în spital deoarece ei câştigă salariul minim pe economie, iar valoarea şpăgii pentru problema lor începe să se negocieze de la salariul mediu pe economie.

Există în România şi spitale la standarde normale, vorbesc aici de cele private. Însă, premierul a ales un spital privat din Turcia, nu unul din România. Spune că acolo are parte de linişte şi odihnă. A avut un ton elegant faţă de spitalele private din România. Spre ruşinea mea, nu auzisem de spitalul Medipol din Istanbul, aşa că am căutat informaţii şi mai ales imagini. Am găsit un clip de prezentare şi atunci am înţeles de ce premierul a ales aceşti termeni. Risca să umilească public spitalele private din România. Nu este un lucru bun, deoarece nu se ştie niciodată când apare o urgenţă (baschetul poate genera accidente urâte) şi Istanbulul e departe. Mă rog, poate cu traficul din Bucureşti, un zbor cu elicopterul Bucureşti-Istanbul poate fi mai rapid decât un drum cu ambulanţa de la sala de baschet de vizavi de mall-ul Afi Cotroceni până la un spital privat din Calea Griviţei. Da, spitalul din Istanbul are capacitatea de a face asta.

Clipul arată un spital la standarde cu mult peste orice găseşti în România. Mă refer la spitalele private din România, nu la camerele de tortură din spitalele de stat din România (aproape orice operaţie poate deveni o pedeapsă fizică dacă anestezistul nu te-a jumulit şi el de bani). La modul în care arată spitalul, cred şi eu că premierul a făcut o alegere bună! Până să văd clipul de prezentare, credeam că spitalele private din România sunt la standarde occidentale, standarde considerate normale în ţări civilizate.  Cei din Somalia, Mali, Republica Centrafricană şi România le pot considera standarde superioare. În clipul de prezentare a spitalului Medipol, am văzut un standard superior standardelor occidentale. Scara mea de valori a căpătat o nouă treaptă. Varianta premierului, între morga cu pacienţi vii din spitalele de stat din România şi un spital privat din România, ar fi fost un spital privat din România. Dar între orice spital privat din România şi spitalul Medipol din Istanbul, a ales varianta turcă. Diferenţa între majoritatea de contribuabili români la CNAS şi contribuabilul Victor Ponta este că premierul îşi permite să nu se folosească de asistenţa medicală gratuită din sistemul de stat şi să se trateze în altă parte, în timp ce restul - nu.

Dacă ne-am permite, fiecare dintre noi ne-am opera la spitalul Medipol din Istanbul, acolo unde a fost operat premierul Victor Ponta. Dar vin momente în viaţa oricărui om de stânga în care, cu maturitate politică, să lase deoparte discursurile despre dreptate socială şi să se trateze ca un om de dreapta, acolo unde este bine, nu acolo unde se duc alegătorii cărora li se adresează.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.