Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum băieții din spatele lui Cioloș au dat țeapă PNL-ului

Reforma politică în România se face gradat. Adică am vrut să zic gradual.

Ce s-a întâmplat cu puștiul Twilight de la sănătate? E simplu. Băieții care fac politică gradual le-au tras-o lui Bușoi și PNL-ului. Au acceptat propunerea apoi au scos pozele și au găsit scuză să-l retragă. Atenție, nimeni n-a cerut retragerea propunerii pe caz de poze. Au fost primite foarte relaxat în online. Lumea a făcut ironii, mai puțin pe pozele propriu zise și mai mult pe asemănarea cu actorul din Twilight. Sunt convins că Cioloș și băieții au așteptat cu sufletul la gură primul mișto de pe facebook ca să aibă motiv să-l retragă.

Nu m-ar mira să se întâmple așa și cu alți miniștri propuși de PNL sau din zone neacceptate de generali și colonei. După votul din Parlament li se găsește câte un pretext de presiune mediatică și demitere din cauza "reacției publicului".

Pe Andrei Baciu, ministrul Twilight în calvinkleini, l-au pus pe listă ca să le închidă gura liberalilor. Pur și simplu a fost retrat prea rapid, fără să existe măcar vreo contestare serioasă la adresa lui. Este dovada că n-aveau de gând să-l țină ci doar să le închidă gura liberalilor și să apuce să aibă acceptul public al PNL. Ce o să facă acum Bușoi și liberalii? Ce o să mai zică? Au apucat să zică că e un guvern lăptos și devreme acasă.

Și apropo de noul guvern, parcă văd că în câteva luni Kovesi e pe linie moartă. Ministrul justiției e cel care face propunerile pentru funcțiile de procuror general și procurori șefi ai DNA și pentru celelalte funcții de procurori șefi. Guseth e parte a grupării din jurul lui Morar-Macovei, grupare care n-o înghite pe Kovesi. Influența lui Guseth în justiție nu e de neglijat atâta timp cât funcționează ca ghid turistic și amfitrioană a parangheliilor pe bani publici europeni sau românești din stațiuni mai mult sau mai puțin exotice ale procurorilor, judecătorilor, oengiștilor și purtătorilor de cuvânt din media. Sunt judecători celebri care nu mai dau pe la muncă, stau numai la sindrofii cu societatea civilă și din când în când mai dau pe la job când e vorba de un dosar al vreunei celebrități politice care se încheie cu motivări pline de filozofări generalist-robespierriene, urmate de un entuziast cult al personalității în presa de simpozion, bere și grătar împreună.

Pe scurt, cel puțin la justiție, guvernul Cioloș e o impostură și o șmecherie a oportuniștilor din sistemul cel mai putred care s-au urcat pe valul de indignare și revoltă de după scandalurile ”Coloana oficială” și ”Colectiv.”

După o revoltă a ”tinerilor frumoși” un potențial ministru în guvernul făcut posibil tocmai de revolta acestora este retras pe motiv că e prea tânăr și fiindcă a făcut modelling.

PS. În 2009, când a preluat Ministerul de Interne, Gabriel Oprea a făcut două numiri importante: Virgil Ardelean și Petre Tobă. În 3 noiembrie 2015 zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru rotația cadrelor. Acelorași cadre. Și uite așa ne dăm în comedii la infinit cu Oprea, Tobă și Ardelean. Sper totuși că la negocierea numelor din noul guvern Klaus Iohannis era la Sibiu, își uda petuniile, mângâia mușcatele și dădea cu rindeaua în pod.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.