Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE! Cum completați PDF Declarația pe proprie răspundere și Adeverința permanentă

stiripesurse.ro
declaratia pe proprie raspundere

Odată instaurată situația de carantină totală, autoritățile au făcut apel către cetățenii care vor sau sunt nevoiți să mai iasă din casă să completeze Declarația pe proprie răspundere și/sau Adeverința permanentă. Înițial, declarația trebuia să fie printată la imprimantă, dar ulterior, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a revenit asupra deciziei și a a anunțat că în noua Ordonanță s-a produs o rectificare și că se permite, de miercuri, ca declarația pe propria răspundere să fie prezentată și în format PDF, pe telefoanele mobile.

UPDATE! STS pune la dispoziție un link pe care se poate completa online declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea locuinței, dar și adeverința de la angajator. https://formular.sts.ro/

Se completează un formular care îți generează un fișier PDF cu documentele pe care le puteți arăta autorităților de pe telefon. E de reținut, însă, că datele completate nu ajung pe serverele STS, generarea PDF-ului făcându-se local, pe terminalul utilizatorului.

Cum? Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon/tabletă/laptop/computer câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF.

 

 

Având în vedere faptul că acest articol a făcut referire anterior la o altă soluție IT gratuită de completare a documentelor, aceea fiind eGovernment, am decis să postez doar comunicările autorităților, adică: https://formular.sts.ro/, https://stirioficiale.ro/informatii și https://www.mai.gov.ro/.


Totodată, conducerea eGovernment a dat asigurări celor care au folosit serviciile acestora că datele personale ale celor care au completat declarațiile/adeverințele nu au fost stocate undeva, datele doar tranzitând server-ul acestora pentru a genera documentele.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.