Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum și-a dat Ponta foc la valiză din punct de vedere electoral

revista presei

Ziarul Financiar:

Dacă cineva a gândit premeditat subminarea guvernului Ponta prin introducerea impozitului pe bacşiş, atunci a dat o lovitură de maestru. Cine sunt într-o societate nodurile de comunicare? Chelnerii, taximetriştii, coafezele şi frizerii. Se spune că în Grecia investitorii deştepţi au ieşit de pe piaţa bursieră în urmă cu 10-15 ani,  atunci când până şi frizerii îţi dădeau ponturi, adică ce acţiune urma să crească şi de ce. Să ataci acum printr-un impozit absurd şi birocratic tocmai această breaslă înseamnă să-ţi dai foc la valiză din punct de vedere electoral. Nouăzeci la sută din subiectele de discuţie desfăşurate astăzi în restaurante, frizerii şi taxiuri, adică fix acolo unde oamenii vorbesc cel mai mult, sunt despre noua ”taxă Ponta”. Sau ”taxa Orlando Teodorovici”? Lovitura va fi covârşitoare pentru cei care au gândit această măsură. Impactul în starea de spirit a populaţiei va fi mai mare chiar şi decât tăierea salariilor de 25% din 2010, asumată de preşedintele Băsescu.Raţional ar părea să aibă sens ca şi aceste venituri, care sunt în medie de 1.000-2.000 de lei pe lună de persoană, să fie impozitate. Dar modul de impunere este atât de prost gândit – cu bon suplimentar, cu număratul banilor la intratul şi la ieşirea din schimb, cu dreptul de percheziţionare încât nici nu merită comentarii. Este complet rupt de realitate, consumă timp şi nervi şi nu îşi atinge în niciun fel scopul. Absurditatea este atât de mare, încât se ajunge ca până şi hârtia şi cerneala folosite pentru emiterea bonului să valoreze mai mult decât cei 16% aferenţi unui bacşiş de 10 bani.

Hotnews:

Cancelarul german Angela Merkel nu a dat curs invitatiei presedintelui rus Vladimir Putin de a participa la parada militara organizata cu prilejul aniversarii a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. Ar fi fost un afront la adresa Rusiei si actualei sale conduceri, daca ar fi ramas asa. Insa nu a ramas asa. O zi mai tarziu, Merkel ia masa cu Putin si participa la depunerea unei coroane de flori la mormantul soldatului rus necunoscut, din Alexandergarten, de langa Kremlin. Inca o data, diplomatia germana face un slalom stiut, bazat pe pragmatism si istoricul celor doua tari... Intre marii lideri ai Europei, Merkel e cea mai vizata de o aniversare a infrangerii propriei tari, intr-un razboi nedrept si devastator. Chiar daca a refuzat sa se afiseze in tribuna, alaturi de Putin, in timpul paradei din 9 mai, ea nu a putut adopta fata de rusi un boicot total, cum au facut-o alti sefi de stat. Cancelarul german stie si isi asuma povara istoriei, cum o face si poporul german, de 70 de ani incoace... In pofida tuturor presiunilor unei situatii care ameninta sa ridice o noua Cortina de Fier, Merkel n-a vrut sa „taie firul“ discutiilor si tratativelor cu Moscova. Iar acest lucru i-a adus o mare popularitate la rusi. „In ciuda crizei, germanii sunt priviti in continuare ca parteneri importanti. Rusii o vad pe Angela Merkel ca figura politica dominanta si vad in Germania cea mai influenta tara din UE“, a declarat Denis Volkov, expert la Institutul de sondare a opiniei publice Levada... Doua razboaie i-au pus fata in fata pe nemti si pe rusi, si cu toate acestea legaturile nu s-au rupt niciodata de tot: nici economic, nici financiar, nici cultural, nici comunitar, prin repatrierea masiva a milioane de etnici germani din fosta URSS. Prin urmare, vizita Angelei Merkel la Moscova continua in spiritul echilibristicii diplomatice practicate de catva timp: distanta reglementara fata de Putin, asumare reglementara a vinei germane pentru crimele regimului national-socialist.

RFI:

Mhairi Black, în vârstă de 20 de ani şi membră a Partidului Naţional Scoţian (SNP), este cel mai tânăr politician ales din Marea Britanie din 1667, relatează BBC. "Indiferent de viziunea pe care o aveţi cu privire la viitorul Scoţiei, voi încerca să vă reprezint cât de bine voi putea", a declarat ea după aflarea rezultatelor. Christopher Monck, al doilea duce de Albemarle, avea doar 13 ani atunci când a fost ales parlamentar în Devon, dar în 1667. Mhairi Black l-a l-a învins pe unul dintre cei mai importanţi laburişti, fostul ministru de Externe din umbră Douglas Alexander, punând capăt dominaţiei laburiste de 70 de ani în zonă. Tânăra a fost descrisă drept o figură proaspătă, cu un discurs articulat şi incitant. Mhairi Black are și preocupări muzicale, cântă la tobe şi la pian. "Să candidez pentru funcţia de parlamentar a fost cel mai lung interviu pentru un loc de muncă din viaţa mea şi la un interviu nu porţi jeans", a declarat ea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.