Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum reușesc casele de expediții să livreze o comandă în 24 h

capital.ro
transportatori rutieri

ICT Logistics, companie daneză pe piața locală de transport și logistică, explică cum reușesc transportatorii din România să se alinieze la standarde occidentale de livrare în 24 ore, oriunde în țară, în ciuda densității reduse a drumurilor (Agerpres).

Dacă în trecut transportatorii și casele de expediții le ofertau clienților timpul de tranzit în zile, începând cu anul 2007 competiția acerbă în piața de profil și nevoile din ce în ce mai sofisticate ale clienților, au schimbat mentalitatea transportatorilor care au trecut la stabilirea timpului de tranzit în ore.

Problema nu este timpul de tranzit în sine, cât garantarea acestuia. De exemplu, în industria auto sau în industria metalurgică, unde există linii mari de producție, o ‘mică’ întârziere din partea transportatorului conduce la oprirea liniei de producție a clientului. Însă, cu dispecerate care lucrează 24/7, prin parteneriate cu depozite, sau prin alternarea a 2 sau 3 șoferi pe camion, casele de expediții din România fac posibilă respectarea timpilor de tranzit în ore. Așa reușesc jucătorii din logistică să ofere soluții de transport ca în Germania pe infrastructura din România”, explică Mihai Teodorescu, country manager ICT Logistics.

În România există un sistem radial de șosele, ceea ce permite distribuția destul de facilă din București către alte orașe. Problemele apar atunci cand se încearcă legătura între alte orașe mari ale țării, ca de exemplu Timișoara – Cluj, Arad – Iași etc.. Trecerea peste munți, timpul de așteptare pe autostradă, lipsa unor șosele de centură sau zonele de nord și de nord-est ale țării pot dubla un transport normal de 3 ore.

În România transportatorii care au camioane de 20 de tone plătesc o taxă anuală de drum în valoare de 1210 euro. România, la fel ca țări precum Bulgaria și Danemarca utilizează sistemul de taxare de tip vignetă, care se aplică indiferent de gradul de poluare al autovehicului sau de numărul de kilometri parcurși pe autostradă.

În Europa, taxa de drum difrerențiată în funcție de normele de poluare este un mijloc prin care țările sprijină mașinile cu un grad de poluare cât mai mic. În acest moment, țările din UE practică unul dintre cele 3 tipuri de taxare pe autostrăzi: taxa maut, vigneta și taxa la barieră.

ICT Logistics este o companie care sprijină ideea de “transport verde” de aceea, toate vehiculele utilizate sunt conforme cu cele mai noi norme europene de poluare.

ICT Logistics este o casă de expediții fondată în Danemarca și care deține birouri în 16 țări din Europa. Soluțiile de transport și logistică oferite de ICT Logistics acoperă deopotrivă nevoile clienților globali și nevoile specifice pe care le au companiile medii și mici. Serviciile companiei includ transport rutier, feroviar și naval din și către țări din Europa de Nord, Centrală și de Vest, CIS și Țările Baltice.

Principalii clienți ai companiei provin din domenii precum automotive, agro, construcții metalice, cauciuc și mase plastice, industria chimică, industria lemnului, industria de textile și fabricarea jucăriilor. Anual compania transportă 1 mil tone de bunuri în spațiul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.