Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să-ți distrugi adversarii și să faci milioane de dolari din 'comerțul cu ură'

twitter.com
manipulare teleghidare

Citeam nu demult un articol al unui activist LGBT care se plângea că la Conferința de la Parlamentul României organizată de Platforma Împreună ar fi participat un „grup de ură ultra-conservator” – ADF International. Iar apoi același activist îi cataloghează pe toți cei participanți la conferință, ortodocși, catolici, evanghelici și mozaici la un loc, drept „grupuri de ură”.

Atunci când pune eticheta de „grupuri de ură” unei organizații respectabile precum ADF International, care apără libertatea de exprimare și libertatea de conștiință, respectivul activist se bazează pe eticheta pusă de un singur ONG din Statele Unite, SPLC. Un singur ONG de la capătul extrem al marxismului extrem, ale cărui procedee de etichetare stigmatizantă sunt criticate inclusiv de presa progresistă. Principalul obiect de activitate al acestui ONG american, citat și de o parte a presei noastre „deontologice”, via activistul nostru, fără o minimă verificare a surselor și a faptelor, este incitarea la discriminare și violență.

Activitatea lor e pe cât de simplă, pe atât de eficientă: nu v-ar fi trecut prin cap că unii pot face foarte mulți bani prin crearea de liste artificiale în care elementul urii este cel central. Ura este definită, bineînțeles, de SPLC, iar definițiile sunt lipsite de orice criteriu obiectiv; oricine nu ți-e simpatic e etichetat drept „grup de ură” sau „promotor al urii”.

Cam câți bani face SPLC din această activitate? În anul 2015, organizația a primit cadouri, granturi și contribuții de peste 50 de milioane de dolari. Iar în anul 2017, când Donald Trump a candidat la președinție, contribuțiile s-au triplat – la peste 132 de milioane de dolari. Doar 17% din acești bani sunt cheltuiți pentru programe de tipul educarea unor profesori în „spiritul diversității”, restul se duc pe salarii, sporuri și beneficii. „The Federalist” numește SPLC „o escrocherie care se bazează pe monetizarea urii” – articolul complet aici.

Să defăimezi persoane și organizații care nu-ți împărtășesc viziunea ta nihilistă este, așadar, o acțiune foarte profitabilă. Și e foarte comod să arăți cu degetul spre tabăra adversarilor și să strigi „iată cum practică discursul urii”, „iată cum dispun ei de resurse enorme”, în timp ce tu monetizezi „etichetarea urii” și manevrezi ura ta pentru a distruge carierele, reputațiile și organizațiile celor care susțin Căsătoria între un bărbat și o femeie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.