Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum şi-a pătat Germania mâinile cu sânge Yemenit fără să tragă un foc de armă

yemen

Germania continuă să antreneze ofiţeri militari saudiţi în pofida tensiunilor privind implicarea Arabiei Saudite în războiul civil din Yemen, potrivit Ministerului Apărării german, informează luni dpa, potrivit agerpres.ro.

Astfel, cinci militari saudiţi vor începe un curs de ofiţeri în cadrul armatei germane în iulie, iar pe viitor doi militari saudiţi vor fi antrenaţi de Forţele Aeriene germane. În ultimele luni ei au frecventat cursuri de limbă germană în Germania.

Aceste cursuri de formare au fost convenite în timpul vizitei întreprinse de ministrul german al apărării Ursula von der Leyen la Riad, în decembrie 2016.

Citește și: Ion Caramitru, dezvăluire FĂRĂ PRECEDENT despre Andrei Caramitru! A spus TOTUL despre bani

Din 2015, Arabia Saudită conduce o alianţă a statelor arabe care luptă împotriva rebelilor houthi în Yemen. Rebelii sunt susţinuţi de Iran, într-un război care a dus la un dezastru umanitar descris de Naţiunile Unite ca fiind cel mai mare din lume.

Germania a impus un embargo parţial în relaţie cu ţările implicate în conflictul din Yemen şi a introdus o interdicţie totală asupra relaţiilor comerciale cu Arabia Saudită, în noiembrie anul trecut, ca urmare a uciderii jurnalistului disident Jamal Khashoggi, în incinta Consulatului saudit din Istanbul.

Această interdicţie a fost recent parţial suspendată, ca urmare a presiunilor din partea Marii Britanii şi Franţei, în special cu privire la exporturile de arme cu componente germane care intrau sub incidenţa embargoului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.