Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Victor Ponta să-l compromită pe Liviu Dragnea şi ce îi ascunde

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că domnul Liviu Dragnea şi-a asumat rolul de a coordona acţiunile Guvernului Ponta, de a fi el adevăratul prim-ministru. Din nefericire pentru proaspătul ales preşedinte al PSD, Victor Ponta îl împinge pe Liviu Dragnea să facă promisiuni şi către cetăţeni şi către liderii PSD locali, fără a-i pune la dispoziţie vreo cifră legată de capacitatea bugetului de a susţine promisiunile şi fără a-i spune care va fi deficitul bugetar real în anul 2016.

De fapt, nu este nici prima şi nici ultima dată când Guvernul Ponta face promisiuni şi adoptă măsuri fiscale sau angajează cheltuieli bugetare fără a face evaluări, fără studii de impact serioase, fără a preciza măsurile de compensare, fără obiective de dezvoltare pentru România. Toate măsurile întreprinse de Victor Ponta şi Eugen Teodorovici sunt făcute „după ureche” şi cu ochii aţintiţi la sondajele electorale, în dispreţul total al legilor care guvernează finanţele publice ale statului român.

Aşa se face că suntem la finalul lunii octombrie şi Guvernul Ponta nu s-a deranjat să înainteze Parlamentului României Strategia fiscal-bugetară pentru următorii trei ani, care, potrivit Legii nr. 69/2010, trebuia să ajungă la forul legislativ înainte de data de 15 august.  Acesta este documentul care ar trebui să arate adevărata faţă a finanţelor publice din România şi perspectivele de creştere economică, document în baza căruia se elaborează şi bugetul de stat.

Mai mult, Victor Ponta, continuă să îşi bată joc de români, creând aşteptări uriaşe de la noua lege a salarizării din sistemul public, în condiţiile în care Ministerul de Finanţe nu are nici o evaluare serioasă a impactului bugetar, iar spaţiul fiscal pe care îl laudă este aproape inexistent, raportat la ţintele de deficit pentru care s-a angajat Guvernul.

În absenţa oricăror evaluări, nu este de mirare că Victor Ponta şi Eugen Teodorovici sunt extrem de generoşi şi îl împing pe Liviu Dragnea să împartă din sacul de cadouri electorale, chiar din această săptămână, când, prin modificarea abia adoptatului Cod fiscal, s-au făcut modificări majore la regimul general al impozitelor, printr-o ordonanţă de urgenţă. Victor Ponta a uitat discuţiile din septembrie, atunci când, pe marginea cererii de reexaminare a Preşedintelui Klaus Johannis recunoştea riscurile majore ale unei scăderi bruşte a veniturilor bugetare în anul 2016, ca urmare a implementării măsurilor de relaxare fiscale.

Nu încape nicio îndoială că Guvernul Ponta nu va respecta legea nici în privinţa termenelor privind prezentare şi adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2016, iar, atunci când o va face, o va face în grabă, fără strategii de modernizare şi dezvoltare a ţării. De asemenea, este cert că Liviu Dragnea a căzut în capcana lui Victor Ponta, astfel încât s-a hazardat să promită, fără să-i fie puse la dispoziţie datele financiare ale României, ci doar nişte estimări făcute după ureche.

Pentru a evita să fie el vinovatul de serviciu al lui Victor Ponta, îi cerem domnului Liviu Dragnea să-şi pună Cabinetul la muncă şi să le impună respectarea termelor prevăzute în legile financiare şi să-şi asume răspunderea în faţa românilor.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.