Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curaj se apără: De la numirea în Guvern, am donat banii primiți de la ASSN

Curaj Adrian

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice a recunoscut, prin intermediul unui comunicat de presă, că este membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) din 2015, de când președintele forului era George Maior, actualul ambasador al României în SUA. Șeful de la Educație se apără afirmând că din momentul în care a fost numit ministru a donat toți banii primiți de la Academie.

„Am devenit membru al acestei instituții în 2015, în perioada în care Președinte al Academiei era actualul ambasador al României în SUA, domnul George Maior. Rațiunea de a fi membru vine din credința mea că educația, cercetarea și inovarea trebuie să fie la masă atunci când se discută, în cele mai înalte foruri, despre mecanisme de asigurare a securității naționale. Eu consider, și am declarat de multe ori, că investiția în educație, tehnologie și inovare este critică pentru competitivitatea României și bunăstarea cetățenilor ei, esențiale, la rândul lor, pentru incluziune și toleranță. De acestea din urmă depind, în mare parte, siguranța și securitatea României. Nu am ascuns acest lucru, informația se regăsește în declarația mea de interese. De la numirea mea ca ministru al Educației Naționale, am donat banii primiți din calitatea de membru al ASSN și voi face în continuare acest lucru”, se arată în comunicatul postat pe site-ul ministerului.

În documentul citat se precizeză că relevanța prezenței ministrului Curaj în acest for vine din faptul că „securitatea națională s-a reconceptualizat în ultimii ani și transcende zona de intelligence”.

„Vorbim astăzi de sănătate, educație și inovare ca elemente majore de asigurare a securității naționale și dinamica este la nivel global, nu doar în România. Această abordare este cu atât mai necesară, cu cât migrația și accesul refugiaților la educație, în țările primitoare, reprezintă o problemă de securitate națională și la nivel european. Și cyber-securitatea este importantă, mai ales când vorbim de educație și tehnologia informației, despre modul în care ne educăm copiii și le creștem capacitatea de a conștientiza potențialele riscuri ale mediului virtual. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, în atribuțiile Academiei intră implicarea în elaborarea programelor de cercetare științifică ale Ministerului Educației și ale altor ministere, precum și fundamentarea, argumentarea și expertizarea științifică a opțiunilor din sistemul de apărare și ordine publică și siguranță publică”, se mai arată în comunicatul remis de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, este membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), o „instituție de interes național” înființată în 2012 la inițiativa fostului vicepremier Gabriel Oprea și aflată în coordonarea MAI, MApN și SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.