Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în sportul românesc! O echipă de tradiție s-a retras din prima liga

www.danesanu.blogspot.ro
CSM Roman

După 15 ani neîntrerupți în prima ligă, CSM Roman dispare de pe harta handbalului. Formația moldoveană era după 7 etape în Liga Națională, pe penultimul loc în clasament, neavând nici un punct, la fel ca și ultima clasată, U Cluj Napoca, scrie gsp.ro.

Lucian Micu, primarul Romanului, nemulțumit de începutul dezastruos de campionat, a propus să închidă activitatea echipei! Membrii Consiliului de Administrație al clubului au fost de acord, în unanimitate cu propunerea, care a fost apoi validată și de membrii Consiliului Local al Primăriei Roman.

Aceeași soartă ca și echipa de handbal o va avea și echipa de fotbal, care era implicată în liga a treia. "Am fost tot timpul alături de mișcarea sportivă și i-am dedicat timp și energie pentru a găsi soluții de a susține handbalul și fotbalul. În schimb, am cerut ca nivelul de implicare să fie unul care să merite alocarea unor sume importante de bani din bugetul local. Acest lucru nu s-a întâmplat", a transmis primarul într-un comunicat de presă.

Citește și: Fiicele mai mici ale actriței Nicole Kidman joacă alături de mama lor în cel de-al doilea sezon al serialului 'Big Little Lies'

FOSTĂ FINALISTĂ ÎN CHALLENGE CUP

CSM Roman a participat în cinci rânduri în cupele europene, cel mai bun rezultat fiind semifinala de Challenge Cup susținută în sezonul 2006/2007. În 2014, echipa a reușit cea mai bună clasare în Liga Națională, terminând pe locul 3 după HCM Baia Mare și Corona Brașov. În 2016, HCM Roman a jucat finala Cupei României, pierdută în fața CSM București cu 24-32.

REZULTATELE VOR FI ANULATE

Jucătoarele de la Roman au primit cu tristețe vestea închiderii echipei. "Nu știm ce vom face, vom căuta să găsim alte echipe unde să evoluăm", au spus câteva dintre ele. CSM Roman are două jucătoare străine în lot, ucraineanca Victoria Timoșenkova și rusoaica Iulia Havronina, dar și câteva handbaliste românce de perspectivă: Anca Polocoșer, Daniela Corban, sau foste componente ale naționalei României: Raluca Agrigoroaie, Daniela Băbeanu-Todor.

Toate rezutatele echipei de până acum, în campionat, vor fi anulate, iar echipele care aveau să joace cu CSM Roman în următoarele etape, vor sta.

ALTE DISPARIȚII DE PE SEMICERC

În ultimii ani, multe echipe din handbalul feminin au avut soarta Romanului. Din motive financiare, Oltchim Rm. Vâlcea (2013), HCM Baia Mare (2016), Mureșul Tg. Mureș (2014), Alba Sebeș (2014) au fost desființate. Ultimele echipe din handbalul feminin care se retrăseseră din campionat, în plină competiție, au fost CSM Ploiești și Cetate Deva, în ediția 2016/2017. În handbalul masculin, retragerile au fost și mai frecvente, în acest sezon ultima echipă pe listă fiind HC Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.