Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă unii privesc cu reticență Inteligența Artificială, România o îmbrățișează. Robotul Ion va primi un upgrade în această vară

ziuanews.ro
robotul ion

Țările din întreaga lume încep să se confrunte cu caracterul omniprezent al inteligenței artificiale (AI). În timp ce unii privesc cu îngrijorare tehnologia emergentă , alții, precum România, o îmbrățișează.

Potrivit unui raport al Financial Times, oficialii români au introdus un robot alimentat cu inteligență artificială, numit Ion, cu scopul de a îmbunătăți înțelegerea de către guvern a preocupărilor publice.

Sebastian Burduja, ministrul inovației din România, a comentat despre dezvoltare spunând:

Este prima încercare, primul experiment, în utilizarea inteligenței artificiale pentru a conecta cetățenii obișnuiți la factorii de decizie. Cred că are un mare potențial de a consolida democrația și de a consolida legitimitatea guvernelor.”

'Ion' obține date prin scanări automate ale rețelelor sociale, un anume hashtag și mesaje de la public printr-o platformă online configurată în acest scop. Datele sunt apoi transformate în rapoarte pentru oficialii guvernamentali.

'Visul' ar fi ca AI să propună recomandări de politici bazate pe datele pe care le primește de la public

Burduja a spus că „visul” ar fi ca AI să propună recomandări de politici bazate pe datele pe care le primește de la public.

Sabin Dima, fondatorul și CEO al Humans.ai – compania din spatele lui Ion – a declarat pentru Cointelegraph că, permițând oficialilor să aibă „conversații cu datele”, procesul decizional poate fi îmbunătățit pentru a servi mai bine nevoile cetățenilor.

AI ne permite să implicăm cetățenii pentru o guvernare mai incluzivă și să ajutăm reprezentanții guvernului să modeleze scenarii politice.”

Dima a spus că Human.ai lucrează în prezent cu un consiliu etic independent format din experți independenți în guvernare electronică și cercetători din universități de top pentru a ajuta botul „să-și mențină neutralitatea și codul etic”.

Potrivit dezvoltatorilor, cel puțin un raport a fost creat din date de când proiectul a fost lansat în martie. Este de așteptat să aibă un upgrade în această vară, permițându-i să dea răspunsuri și să fie echipat cu un tablou de bord pentru ca oficialii să filtreze datele în funcție de diferiți parametri.

Citește și În urma controlului intens din partea autorităților federale americane, proprietarul Binance, Changpeng Zhao, caută să-și reducă participația în firmă

Uniunea Europeană își pregătește Actul AI , primul set de linii directoare pentru dezvoltarea și implementarea AI

Acest lucru vine în momentul în care Uniunea Europeană își pregătește Actul AI , primul set de linii directoare și reglementări cuprinzătoare ale blocului pentru dezvoltarea și implementarea AI. Fiind unul dintre cele 27 de state membre ale UE, România ar fi supusă oricăror reglementări care decurg din Legea AI.

În China, o firmă de inteligență artificială sponsorizată de stat a lansat recent un chatbot pentru a rivaliza și a depăși ChatGPT al OpenAi. În același timp, parlamentarii din Statele Unite s-au întâlnit cu directori de top din domeniul tehnologiei pentru a discuta despre viitorul tehnologiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.