Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daea: Abordarea în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie trebuie regândită

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Abordarea în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie trebuie regândită pentru a răspunde provocărilor legate de schimbările climatice, iar bioeconomia poate oferi soluţii coerente pentru competitivitatea agriculturii europene, susţine ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Salarii colosale, fără studii superioare! Iată unde puteți câștiga până la 30.000 de lei

"Trebuie să regândim abordarea noastră în ceea ce priveşte producţia de alimente şi de energie dacă dorim să răspundem provocărilor viitoare ale schimbărilor climatice. Bioeconomia poate oferi soluţii coerente şi eficiente pentru un viitor mai durabil şi pentru competitivitatea agriculturii europene", a subliniat Petre Daea în Consiliul de miniştri - Agricultură şi Pescuit, desfăşurat luni la Bruxelles.

Potrivit şefului MADR, orientarea viitorului celei mai de durată şi mai importante politici europene rămâne prioritatea absolută.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’

"Astăzi am realizat progrese importante în ceea ce priveşte conturarea poziţiei Consiliului cu privire la viitoarea PAC, dar sunt necesare lucrări suplimentare. Orientarea viitorului celei mai de durată şi mai importante politici europene rămâne prioritatea noastră absolută', a spus Petre Daea, preşedinte al Consiliului.

De asemenea, în cadrul Consiliului s-a purtat o discuţie cu privire la strategia actualizată a UE în domeniul bioeconomiei. În special, miniştrii au făcut schimb de opinii şi bune practici puse în aplicare la nivel naţional şi regional, cu scopul de a furniza informaţii pentru o punere în aplicare eficace şi rapidă la nivelul UE a strategiei actualizate.

Citește și: Rareș Bogdan, atacat dur de Liviu Pleșoianu:’Ce om zdravăn poate susține că acest personaj e altceva decât un IPOCRIT de cea mai joasă speță!?’

În plus, miniştrii au explorat potenţialele sinergii cu PAC şi cu noul Program-cadru pentru cercetare şi inovare.

Miniştrii au fost informaţi, de asemenea, cu privire la: situaţia de pe piaţa cărnii; decizia camerei tehnice de apel a Oficiului European de Brevete privind posibilitatea de a breveta produsele obţinute prin metode clasice de îmbunătăţire a plantelor; rezultatul atelierelor organizate de Grupul operativ al Comisiei privind apa şi agricultura, în Danemarca şi România; pescuitul la scară mică, în contextul noului cadru financiar multianual.

Ministrul român al Agriculturii a deschis luni lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.