Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, un nou apel către Dăncilă: 'Îi cer să dea dovadă de responsabilitate şi să nu pună România într-o situaţie penibilă'

dan barna viorica dancila

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că în cazul în care prim-ministrul Viorica Dăncilă insistă pentru candidatura europarlamentarului Rovana Plumb la un post de comisar european din partea României, există riscul ca această propunere să fie respinsă.

Surse europene susțin pentru STIRIPESURSE.RO că liderii USR-PLUS încearcă să convingă liderii europeni să ignore propunerea guvernului și în mod excepțional să ceară o altă propunere de comisar din partea României, o propunere care să vină din zona Opoziției - pe motiv de reprezentativitate după alegerile europene - VEZI AICI.

"Îi cer doamnei Dăncilă să dea dovadă de responsabilitate şi să nu pună România în situaţia penibilă de a avea un candidat respins în cadrul Parlamentului", a spus el, conform agerpres.ro.

Renate Weber intră la rupere - Avocatul Poporului atacă o OUG la CCR


Declaraţiile sale au fost susţinute, în cadrul unei conferinţe de presă de la Parlament, şi de către europarlamentarul Dacian Cioloş, lider al alianţei USR-PLUS. 

"Eu, în calitatea pe care o am, de lider al unuia dintre cele trei grupuri care sunt parte a majorităţii politice din Parlament (Parlamentul European, n.r.), i-am spus doamnei prim-ministru că în grupul pe care îl conduc - şi nu are de-a face cu părerea mea personală - în grupul pe care îl conduc şi care ţine foarte mult la statul de drept şi buna funcţionare a justiţiei, în mod clar vor exista foarte multe semne de întrebare vizavi de această candidatură. Încă mai are posibilitatea doamna Dăncilă să revină asupra acestei decizii şi să facă o propunere decentă pentru un portofoliu, şi eu mă aştept să fie important, care să fie acordat candidatului României", a spus Cioloş.

Luna trecută, preşedintele PLUS Dacian Cioloş şi liderul USR Dan Barna au scris, pe Facebook, că propunerile Guvernului pentru postul de comisar european, Dan Nica şi Rovana Plumb, nu sunt potrivite pentru că nu ar respecta rigorile de integritate ale funcţiei de comisar european, având probleme cu Justiţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.