Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DAN CRISTIAN POPESCU, COȘMARUL LUI ONȚANU: „VOI CÂȘTIGA, ÎMPREUNĂ CU CETĂȚENII, PRIMĂRIA SECTORULUI

DCP

Domnule deputat Dan Cristian Popescu v-ați anunțat intenția de a candida la Primăria sectorului 2 fiind, practic, singurul candidat pentru această funcție în cadrul cursei interne de alegeri din PNL. Ce v-a determinat să luați această decizie?

 

Preocupările mele pentru sectorul 2 sunt mai vechi!  Demersul politic, intrarea mea în politica mare, a fost legat în anul 2010 de un proiect ambițios în care am încercat să construiesc o filială PNL puternică care să poată câștiga alegerile pentru Primăria sectorului 2 în 2012.  În acea perioadă am decis să intru în lupta pentru a câștiga Primăria sectorului 2 ,la alegerile din vara lui 2012, însă,  jocurile politice au fost mai presus de nevoia cetățenilor. Mi-am dorit să fac o altfel de politică!   Acum, situația e diferită față de acea perioadă, se pare ca voi putea candida din partea PNL pentru Primăria sectorului 2. Sunt, de altfel, singurul candidat înscris în cursa internă a PNL pentru primaria sectorului 2, deși, o spun tranșant, mi-aș dori să mai apară și alți contracandidați. Consider că este bine ca democrația internă dintr-un partid să își spună cuvântul.

 

Intenționez să candidez pentru că am convingerea că în acest sector se pot pune în practică proiecte mult mai bune. Vreau, de asemenea, ca managementul Primăriei să se schimbe radical. Nu mai vreau să văd banii publici irosiți pe lucruri inutile. Vreau investiții în infrastructură și creșterea calității vieții oamenilor. Consider o prioritate finalizarea reabilitării termice a blocurilor din sectorul 2. De asemenea, proprietarii de case trebuie ajutați să-și reabiliteze termic, la rândul lor, casele în care locuiesc. Îmi propun să mărim suprafața de spațiu verde și să contribuim la realizarea unei centuri verzi ,  pentru că poluarea la nivelul Capitalei este din ce în ce mai mare. În consecință, este extrem de important să prevenim bolile prin creșterea calității aerului pe care îl respirăm.

 

Vreau, totodată, mai multe locuri de parcare pentru sectorul 2. M-am săturat, ca și locuitor al sectorului 2, de pomenile, de multe ori deghizate în concerte publice, care toacă banii cetățenilor din sectorul doi. Nu mai vreau să umilim cetățenii aruncându-le câte un mic sau o fasole cu cârnati, chipurile prin bunăvoința primarului de sector, Onțanu. Acest lucru este anormal într-o capitală ce se pretinde europeană. Mai mult, nu mai vreau să cheltuim sute de milioane de euro pe aranjamente florale și plantări de panseluțe prin luna noiembrie, panseluțe care să reziste cel mult o lună. M-am săturat ca Primăria Sectorului 2 să fie transformată într-o agenție de turism care oferă excursii plătite din banii publici cu caracter eminamente electoral.

 

Consider că Primăria sectorului 2 se poate implica, fără cheltuieli materiale, în organizarea unor evenimente prin atragerea de sponsori și firme interesate de aceste acțiuni, care își pot promova imaginea. În niciun caz nu vor mai apărea bannere în care să se scrie cu litere uriașe numele primarului organizator al acestor evenimente.

 

Cred  că un primar în funcție trebuie să câștige încrederea și voturile alegătorilor din sectorul sau localitatea pe care o administrează prin prestația sa și nu prin montarea, pe fiecare spațiu verde, a unei plăcuțe prin care să își expună „mărețele realizări”. Este o minciună uriașă , marca Onțanu, pentru că vorbim de cheltuirea banilor publici, nu de bani aduși de acasă de Onțanu sau clientela de profitori din jurul său.

 

Sunt lucruri care țin de perioada medievală și de care trebuie să scăpăm rapid. Trebuie să dezvoltăm sectorul într-un mod modern, european, prin atragerea de investiții care să creeze locuri de muncă. Trebuie să ieșim urgent din capcana ajutoarelor sociale. Sunt convins că, de departe, cel mai bun ajutor social, cea mai bună protecție socială, pentru un cetățean este un loc de muncă. Doar în acest mod se poate dezvolta real și sustenabil un oraș.

 

Credeți că Onțanu, omul care „taie și spînzură” de 16 ani în sectorul 2 și care vizează încă un mandat se teme de un contracandidat puternic numit și susținut de PNL?

 

În mod normal, un primar precum Neculai Onțanu care se află în funcție de 16 ani, nu ar mai trebui să candideze, mai ales, că nu a avut realizări notabile în acest sector. Consider că a avut mandate din ce în ce mai slabe, ultimul, de altfel, fiind execrabil!

 

Din acest punct de vedere, nu văd de ce ar mai candida Onțanu pentru încă un mandat. Ce lucruri noi ar putea să mai facă? De ce nu le-a făcut în acest mandat? Trebuie să aibă minima decență să facă un pas înapoi!

 

Pe de altă parte, în privința eventualelor probleme penale pe care le-ar putea avea domnul primar Onțanu, deja au ieșit la lumină numeroase ilegalități și abuzuri ale acestuia. Sunt construcții blocate în instanță de cetățeni care au sesizat justiția cu privire la faptul că vorbim de autorizații emise cu încălcarea legii. Este de notorietate faptul că Stelian Gheorghe a reușit să obțină în sectorul 2 zeci de terenuri extrem de bine poziționate, demers inaccesibil proprietarilor de drept ai acestor terenuri . Culmea este faptul că Stelian Gheorghe nu a avut, nici măcar, drepturile cumpărate de la proprietarii acestor terenuri din sectorul 2. El avea drepturi cumpărate în comuna Dobroiești dar primarul Onțanu nu a ezitat să îi dea acestuia cele mai bune terenuri din sectorul 2. Mai mult, șefii de la cadastru sunt nașii copiilor lui și ca atare vedem o încrengătură penală vizibilă și de pe Lună.

 

Un alt exemplu care bate la ochi este reprezentat de cheltuielile uriașe ale Primăriei Sectorului 2 în privința spațiilor verzi. Toată lumea vede, așa cum am mai spus, cum sunt plantate flori în noiembrie-decembrie, pe sume uriașe, doar pentru că se dorește de către Onțanu pierderea urmelor unor sume consistente de bani din bugetul Primăriei.

 

Am enumerat doar câteva dintre problemele care ar putea conduce la unele cauze penale în cazul primarului sectorului 2. Mai mult, nu putem să nu vedem starea dezastruoasă a sectorului 2, un sector plin de gropi, murdar, cu reabilitarea termică a blocurilor blocată, în timp ce oamenii sunt mințiți și sfidați în continuare. Știm cu toți, cei din sectorul 2, că înaintea fiecărei campanii electorale, cetățenii sunt bombardați cu scrisori pline de promisiuni în care Onțanu le garantează ,chipurile , că blocul lor va fi reabilitat imediat după alegeri! Este evident că orice alegător de bun simț din sectorul 2 realizează că este vorba doar de o stratagemă electorală! Până la urmă este și ilegal să minți la nesfârșit oamenii!

 

Programul său pentru mandatul 2012-2016 conținea, explicit, promisiunea că până în 2013 va reabilita termic toate blocurile din sectorul 2! O minciună gogonată! În 2015 a anunțat, cu un tupeu fantastic, că începând din 2016  va fi începută reabilitarea termică a 650 de blocuri! Despre ce vorbim? Ce credibilitate mai poate avea Onțanu?

 

Cum vă arăta domnule Popescu, Primăria sectorului 2, condusă de dumneavoastră? Haideți să facem acest exercițiu de imaginație…

 

În primul rând voi instaura în Primăria Sectorului 2 o transparență totală! Primăria Sectorului 2 va fi deschisă oamenilor. Astăzi nu poți intra în Primărie. Eu, ca și deputat, dar în primul rând ca și cetățean al sectorului 2, am fost ținut la ușă pentru a obține o informație! Primăria Sectorului 2 este a cetățenilor și, în consecință, orice cetățean are dreptul de a intra în interiorul său și a obține orice informație dorește! Cetățenii trebuie să știe cât costă o lucrare publică demarată pe strada/cartierul lor, cât durează aceasta, ce garanții are aceasta etc. Asta înseamnă respect pentru cetățean, nu doi mici și o bere oferiți gratuit de jupânul Onțanu în Piața Obor! Nu poți să le ascunzi cetățenilor din sector, beneficiari și contribuabili, modul în care cheltuiești banul public.

 

Primăria Sectorului 2 nu răspunde sau, mai rău, răspunde în bătaie de joc la orice cerere pe legea 544 privind accesul la informațiile publice. Deci, primul lucru pe care îl voi face ca primar va fi transparentizarea totală, la toate nivelurile, a activității Primăriei.

 

Instaurarea normalității într-o Primărie va fi primită cu multă reticență și chiar opoziție…

 

Trebuie să intrăm în normalitate. Și vă garantez că vom intra! Mai mult, vreau să tăiem cheltuielile inutile și să prioritizăm bugetul Primăriei pe proiecte de investiții și infrastructură care să ridice calitatea vieții cetățenilor din sector. Un alt punct foarte important îl reprezintă atragerea investițiilor în sectorul 2, investiții care să conducă la crearea unui număr semnificativ de locuri de muncă.

 

În privința opoziției sau reticenței de care vorbeați vă spun foarte clar că toți funcționarii primăriei sectorului 2 vor lucra, exclusiv, pentru cetățean. În caz contrar, mulți își vor căuta de lucru în altă parte…

 

Ce veți face în cazul în care Consiliul Primăriei Sectorului 2 vă va fi unul potrivnic controlat de majoritatea PSD-PC-UNPR?

 

Eu nu cred că există vreun consilier PSD, UNPR, PC sau de la altă formațiune politică care se poate opune proiectelor și priorităților de care am vorbit. De asemenea, nu cred,  că se poate opune cineva transparentizării activității Primăriei. În consecință. oamenii vor ști care sunt ofertele pentru lucrarea X, cât va dura lucrarea Y etc. De ce am ascunde aceste lucruri? Cine are interesul să ascundă cât costă construirea sau reabilitarea unei școli sau a unui spital? În mod cert, cineva care are ceva de ascuns! Eu, însă, nu!

 

Este ca și cum am fi într-o familie și capul familiei, tatăl, repara ceva și, bineînțeles, cere sfatul și comunică soției prețul și garanția lucrării/reparației respective.

 

Primarul trebuie să fie un manager iar cetățenii trebuie tratați ca acționari ai Primăriei. Pentru că ei finanțează această Primărie. Este adevărat că primarul trebuie să ia ultima decizie, dar aceasta nu poate fi luată fără consultarea cetățenilor, a consilierilor și în deplină legalitate.

 

Domnule Popescu, sincer, nu vă temeți că vom asista la scenariul din 2012, când în precampania privind alegerile pentru Primăria sectorului 2, ați fost blocat de șefii din PNL, care au depus armele (politice) și au lăsat Primăria încă patru ani în mâinile lui Onțanu?

 

Să știți că și eu am auzit zvonuri potrivit cărora Onțanu va încerca să repete și în 2016 scenariul din 2012 și anume să primească la cheie din partea liderilor PNL un candidat facil care să-i permită obținerea unui nou mandat de primar al sectorului 2. Sper că NU se va mai întâmpla acest lucru pentru că însăși situația politică este alta. Persoanele care conduceau atunci PNL nu mai sunt în leadershipul actual și sper că acest tip de parctici murdare nu se vor mai regăsi la alegerile din 2016.

 

Pe de altă parte, este cunoscut faptul că atât în 2008 cât și în 2012, Onțanu a câștigat alegerile doar în urma unor blaturi politice flagrante. Credința mea este că în 2016 lucrurile vor sta altfel iar eu voi câștiga alegerile pentru Primăria Sectorului 2 împreună cu cetățenii acestui sector!

 

Un interviu realizat de Iulian Badea

Preluare Cronica Româna

http://cronicaromana.net/2015/07/14/dan-cristian-popescu-cosmarul-lui-ontanu-voi-castiga-impreuna-cu-cetatenii-primaria-sectorului-2/

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.