Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanu nu se leapădă de liderul PNL Florin Cîțu: 'A avut o prestație foarte bună, într-un mandat cu provocări extreme'

dan vilceanu florin citu

Mandatul lui Florin Cîţu la preşedinţia PNL este unul foarte bun, fiind "poate singurul lider politic care s-a implicat cu adevărat în contextul războiului din Ucraina", a afirmat vineri secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu.

Citește și: Florin Cîțu acuză o campanie murdară în PNL: 'Am vorbit cu Klaus Iohannis, nu se implică în probleme de partid' .

"A fost un mandat cu provocări extreme. A doua zi după ce a devenit preşedinte de partid, a fost pus în situaţia de a fi demis din funcţia de premier în Parlamentul României. După aceea, discuţii cu toate partidele politice. Într-un final toţi colegii au agreat - deşi nu a fost neapărat una dintre cele mai mari dorinţe pe care le-am avut eu sau Florin Cîţu - să facem o coaliţie cu PSD, pentru a avea o stabilitate, pentru a putea aborda subiecte sensibile pentru români. Mandatul lui Florin Cîţu, în situaţia de care vă spuneam acum, a fost unul foarte bun", a declarat Vîlceanu, la sediul central al PNL.

Potrivit acestuia, PNL trebuie să se concentreze "pe ceea ce românii aşteaptă" de la un partid politic şi a calificat prestaţia lui Florin Cîţu foarte bună şi în contextul situaţiei din Ucraina.

"Mie mi s-a părut foarte bună prestaţia lui Florin Cîţu în momentul în care am avut de-a face cu această situaţie complicată din Ucraina. A fost poate singurul lider politic care s-a implicat cu adevărat, a dat mesaje pentru impunerea acelor sancţiuni împotriva Rusiei, pentru firmele ruseşti, pentru băncile ruseşti din România şi acum, iată, a intermediat cuvântul domnului preşedinte Zelenski în Parlamentul României", a argumentat liberalul.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi o variantă bună la preşedinţia PNL, în cazul în care Florin Cîţu pleacă din această funcţie, Vîlceanu a arătat că "varianta cea mai bună e aceea pe care o votează colegii": "Dacă asta votează colegii, sigur, este cea mai bună variantă".

Vîlceanu a adăugat că, dacă Florin Cîţu îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al PNL, va trebui convocat un congres pentru alegerea unui nou preşedinte.

"Dar sunt convins că situaţia va fi clarificată într-un timp scurt. (...) Noi am avut anul trecut un an groaznic, cu un congres care a ţinut cap de afiş PNL în circumstanţe nu tocmai bune tot anul. Am depăşit momentul ăla, am crezut că ne liniştim, că avem o coaliţie stabilă. PNL începuse să crească în mai multe sondaje, depăşisem 20% şi lucrurile păreau în regulă. Nu vreau să contest dreptul nimănui de a avea preferinţe", a menţionat secretarul general al PNL, care a precizat că va rămâne în PNL, chiar dacă sâmbătă va demisiona din funcţie.

Citește și: Dan Vîlceanu anunță că își dă demisia din funcția de secretar general: Nu vreau să particip la un asemenea bâlci .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.