Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanux: Peste 35 de milioane de euro dedicate proiectelor de inovare în cadrul Programului Operaţional Competitivitate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Vîlceanu

Suma dedicată proiectelor de inovare în cadrul Programului Operaţional Competitivitate depăşeşte 35 de milioane de euro iar Ghidul solicitantului este în consultare publică până pe 16 februarie, potrivit ministrului Investiţiilor şi proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

"Suma alocată Acţiunii 1.2.1, dedicată proiectelor de #inovare, depăşeşte 35 de milioane de euro şi în curând vor putea fi înregistrate propuneri pentru #finanţare. Am lansat în consultare publică ghidul, timp de 10 zile lucrătoare, până pe 16 februarie. Observaţiile pot fi transmise la adresa de e-mail structurale@research.gov.ro. Valoarea totală a oricărui tip de proiect din cadrul acestei acţiuni (costuri eligibile şi neeligibile) nu poate depăşi echivalentul în lei a 50 milioane euro", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ghidurile Solicitantului sunt postate pe site-ul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Competitivitate.

Programul Operaţional Competitivitate (POC) susţine investiţii care răspund nevoilor şi provocărilor legate de nivelul redus al competitivităţii economice, în cercetare, dezvoltare şi inovare (CDI) şi în Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC).

POC finanţează dezvoltarea următoarelor domenii de specializare inteligentă identificate în cadrul Strategiei Naţionale de Cercetare Inovare 2014 - 2020: bioeconomie; tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, spaţiu şi securitate; energie, mediu şi schimbări climatice; eco-nano-tehnologii şi materiale avansate.

România, ca şi celelalte state membre ale UE, a fost afectată de criza economică generată de pandemia COVID 19. Criza economică afectează activitatea întreprinderilor şi în special a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), acestea confruntându-se cu un deficit brusc de lichidităţi sau chiar cu indisponibilitatea lichidităţilor.

Pentru întreprinderile care au fost afectate de criza COVID 19, s-a alocat în cadrul AP3 suma de 550 milioane euro.

Pe parcursul perioadei de programare 2014 - 2020, POC beneficiază de o finanţare de 1.829.787.234 euro prin FEDR, aceasta urmând să fie asigurată din următoarele linii bugetare specifice: 1.466.344.091 euro (FEDR - Regiuni mai puţin dezvoltate) şi 363.443.142 euro (FEDR - Regiuni mai dezvoltate), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.