Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce i-ar da atentie Realitatea si Gorghiu lui Ponta?

Ultimul aliat cu potential electoral al lui Victor Ponta, primarul Oprescu, “prietenul meu Sorin”, “omul pe care il sustin neconditionat”, s-a dovedit a fi un corupt sadea si a sfarsit, desigur, la puscarie, lasand administratia Capitalei intr-un haos administrativ cumplit, care va avea consecinte pentru ani de zile (la sectorul 5, de pilda, reabilitarile termice sunt blocate de luni bune pentru ca dosarele au ajuns la DNA; ei bine, la Primaria Generala va fi mai rau, fiind implicate cam toate directiile imaginabile).

Ce face premierul Romaniei, Victor Ponta, in fata acestei realitati grave? Cere, asa cum ar fi normal din punct de vedere institutional, demisia lui Oprescu? Spune macar un cuvant despre oribila realitate a unei Primarii cangrenate de spaga? Nu. Nici gand!

In primul rand, o ataca pe Alina Gorghiu – fixata in acest moment ca principal rival credibil din Opozitie – numind-o, ca-n vremurile bune ale lui Traian Basescu, “hiena raraita”. Apoi, ataca din senin Realitatea TV pentru probleme fiscale, desi el se afla intr-o situatie mai grava decat televiziunea, fiind deja inculpat pentru spalare de bani si evaziune fiscala; si, nota bene, desi el conduce, ca premier, ANAF, adica institutia menita sa puna mana pe datoriile televiziunii respective.

De ce face Ponta acest joc bizar?

In primul rand, pentru ca a devenit aproape irelevant politic. In timp ce sefii partidelor iau decizii cruciale privind Parlamentul, Codul Fiscal, sistemul electoral, el sade cuminte la Palatul Victoria si face pe tehnocratul. Singurul mod in care poate sparge blocada executantului plicticos si minor este atacarea unui adversar politic relevant, care sa il legitimeze; in acest moment, Ponta a ajuns in situatia stingheritoare de a incerca sa se cocoate pe cota de incredere si legitimitate politica a Alinei Gorghiu cu formule  tari ca “hiena raraita”.

In al doilea rand, Victor Ponta a invatat de la maestrul sau, Traian Basescu, ca intr-un moment critic ai nevoie de inamici. Iar acesti inamici pot fi “mogulii/presa/televiziunile” sau, mai grav, femeile. La un pas sa fie trimis in judecata – drum care in vreo 70% din cazuri duce la condamnare, cu prietenul Sorin deja arestat, Ponta cauta infierbantat un adversar greu, precum Diogene candva un om.

Problema e ca a ajuns deja in momentul in care luarea sa in seama a devenit o afacere imagologica proasta. Realitatea TV e o televiziune care va ramane pe piata decenii bune, fiind un brand tenace, care isi va lichida la un moment dat si datoriile acumulate in trecut de tot soiul de patroni sturlubatici; Ponta, in schimb, isi va incheia cariera politica in cateva luni.

De ce l-ar lua Realitatea TV in seama pe Ponta?

Alina Gorghiu este, spre deosebire de Ponta, liderul unui partid mare, care abia se pregateste de guvernare; ea gestioneaza un capital de incredere in crestere – nu in declin fatal – si abia acum se incalzeste pentru o eventuala cariera ministeriala majora.

De ce i-ar da atentie Gorghiu lui Ponta?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.