Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce e mai bine sa luam credit decat sa nu platim impozitele

Sa presupunem ca Popescu Ion are in Bucuresti un apartament de 2 camere cu suprafata de 50 mp. Impozitul pe anul 2015 se ridica la suma de 200 lei. Daca acesta plateste impozitul inainte de 31 martie primeste o bonificatie de 10% platind 180 lei.

In cazul in care nu plateste, incepand cu 31 martie se aplica o majorare de intarziere de 2% pt fiecare luna (avem 2 termene de plata: 31 martie si  30 septembrie). Conform  Art. 1241 alin (2) Cod Procedura Fiscala : “Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv” .

Asta inseamna ca la 31 decembrie Popescu Ion are de plata 224 lei. Daca Popescu Ion ar fi luat credit la inceputul anului pt plata impozitului de  200 lei, la sfarsitul anului  ar plati bancii  in jur de 210 lei (in functie de banca), iar daca ar fi luat creditul la 31 martie, primul termen scadent,  ar fi platit si mai putin . Extrapoland puteti realiza ce inseamna asta pentru 5  ani (termenul de prescriptie)

In concluzie e  mai rentabil sa iei un credit de la banca daca nu ai bani sa iti platesti impozitele.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.