Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce tranzacția mea Bitcoin este neconfirmată și cum putem verifica o tranzacție

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Care este taxa de tranzacție Bitcoin?

Taxele de tranzacție sunt calculate ca diferență între cantitatea de bitcoin ( BTC ) transmisă și primită, confrom cointelegraph.com.

Taxele de tranzacție sunt, în teorie, o reprezentare a cât de repede un utilizator dorește confirmarea tranzacției sale pe blockchain. Când un miner certifică un nou bloc în blockchain, validează toate tranzacțiile incluse în acesta.

Un miner primește taxele de tranzacție și subvenția de bloc asociate unui nou bloc odată ce acesta a fost validat. Recompensa bloc este totalul taxelor de tranzacție și al subvențiilor bloc. Rata de hash scade cu fiecare înjumătățire a Bitcoin . O scădere a ratei de hash crește costul extragerii de noi blocuri în timp ce scad recompensele blocurilor.

Deoarece validarea noilor blocuri necesită multă muncă de calcul și energie, minerii sunt stimulați să continue să valideze noi blocuri pe măsură ce taxele de tranzacție cresc. Menținerea securității rețelei necesită menținerea minerilor pe piață, iar taxele de tranzacție joacă un rol important.

Cum se determină taxele de tranzacție?

Costurile tranzacției sunt calculate pe baza volumului de date al tranzacției și a congestionării rețelei.

Întrucât un bloc poate conține doar 4 MB de date, numărul de tranzacții care pot fi executate într-un singur bloc este limitat. Prin urmare, sunt necesare mai multe date bloc pentru o tranzacție mai mare. Ca urmare, tranzacțiile mai semnificative sunt de obicei taxate pe octet.

Când utilizați un portofel BTC pentru a trimite o tranzacție, portofelul vă va oferi de obicei opțiunea de a alege rata de comision Bitcoin. Această taxă va fi determinată în satoshis per unitate de date (există 100.000.000 de satoshis într-un Bitcoin) consumate pe blockchain de tranzacția dvs., abreviată ca sats/vByte. Această rată va fi apoi înmulțită cu mărimea tranzacției dvs. pentru a obține taxa totală pe care o veți plăti.

Dacă doriți ca tranzacția dvs. să fie confirmată imediat, rata optimă a taxei poate varia semnificativ. Dacă nu vă deranjează să așteptați, cheltuirea a 2 sat/vByte vă va permite de obicei să vă confirmați tranzacția într-o zi sau o săptămână.

Taxele de tranzacție reflectă, de asemenea, viteza cu care utilizatorul dorește ca tranzacția să fie validată. Când un utilizator inițiază o tranzacție, aceasta intră în mempool (tranzacții care nu au fost încă introduse în blockchain și sunt stocate în memoria volatilă).

La validare, acesta este inclus în bloc. Minerii aleg ce tranzacții să valideze și să includă în bloc. Când există un stoc de tranzacții care așteaptă să fie validate, se creează un stimulent pentru mineri să proceseze mai întâi tranzacțiile cu tarife mai mari. Majoritatea minerilor vizează tranzacții cu rapoarte mari comision/octeți. Când tranzacțiile în rețea încep să se reducă, taxele de tranzacție vor scădea.

Bursele de Bitcoin, care leagă cumpărători și vânzători, își calculează taxele în două moduri: fie o taxă fixă ​​pe tranzacție, fie un procent din volumul total al tranzacțiilor din ultimele 30 de zile. Bursele utilizează o structură de comisioane pe niveluri, în funcție de volumul total în dolari tranzacționat în ambele circumstanțe.

Aranjamentele privind taxele sunt concepute pentru a încuraja comercianții să tranzacționeze frecvent. Ca urmare, costurile pentru tranzacțiile de mare valoare și de înaltă frecvență sunt reduse în mod corespunzător. Taxele pentru tranzacțiile mici, rare sunt adesea mai mari.

Cât durează o tranzacție cu Bitcoin?

Timpul mediu de confirmare a unei tranzacții BTC sau a stării tranzacției Bitcoin este influențat de factori precum activitatea totală a rețelei, rata hash și taxele de tranzacție.

Timpul mediu de confirmare pentru o plată BTC în rețeaua Bitcoin este de aproximativ 10 minute. Timpul tranzacției Bitcoin, pe de altă parte, poate varia foarte mult. Va exista un stoc de tranzacții în mempool dacă rețeaua Bitcoin este supraîncărcată. Utilizatorii ar trebui să plătească taxe de tranzacție mai mari pentru ca tranzacțiile să se desfășoare mai repede. Acest lucru s-a întâmplat în aprilie 2021, când taxa medie de tranzacție Bitcoin era de 58 USD .

Cu toate acestea, costul mediu de tranzacție al Bitcoin a scăzut cu 57,97% în noiembrie 2021 , de la 4,40 USD la 1,80 USD. Este posibil ca mai multe lucruri să fi contribuit la acest declin. Un argument este că creșterea rapidă a Bitcoin Lightning Network , care permite tranzacțiilor să aibă loc în afara blockchain-ului, a acționat ca un catalizator.

Scăderea cheltuielilor ar putea fi legată de faptul că minerii Bitcoin își pierd interesul pentru procesarea tranzacțiilor și devin mai puțin sceptici. Dificultatea de extragere, care cuantifică cât de greu este să validezi o tranzacție Bitcoin, scade ca urmare.

Decongestionarea mempool-ului, care este colectarea tuturor tranzacțiilor în așteptare înainte de a fi confirmate, este un alt motiv probabil pentru scăderea costului tranzacției. Când trimiteți o tranzacție în rețeaua Bitcoin, aceasta rămâne în mempool până când este confirmată. Deoarece fiecare bloc BTC este limitat la o dimensiune de 1MB, un mempool mare ar putea stimula minerii să acorde prioritate tranzacțiilor mai profitabile.

Cum se verifică timpul tranzacției Bitcoin?

Blockchain.com și Statista sunt două resurse excelente pentru estimarea timpului mediu necesar pentru a finaliza o tranzacție sau un transfer BTC.

De asemenea, puteți obține sfaturi cu privire la taxele de tranzacție pe care ar trebui să le includeți, care sunt de obicei exprimate în satoshis, așa cum sa discutat mai devreme. Riști să jignești minerii Bitcoin dacă trimiți o tranzacție Bitcoin cu taxe reduse, iar plata ta poate ajunge într-o listă lungă de tranzacții neconfirmate. Cu toate acestea, nu ar trebui să fiți prea îngrijorat, deoarece va fi procesat dacă rețeaua Bitcoin se confruntă cu o pauză mare și minerii nu au altceva de făcut.

Ce se întâmplă dacă trimiteți Bitcoin la o adresă Ethereum?

Din punct de vedere tehnic, nu puteți trimite BTC sau Ether ( ETH ) dintr-un portofel Bitcoin într-un portofel Ethereum. Majoritatea portofelelor vă vor avertiza dacă încercați să trimiteți Bitcoin la un portofel Ethereum sau ETH direct la un portofel Bitcoin.

Bitcoin transmis către portofelele Ethereum este adesea pierdut și irecuperabil. Înainte de a trimite BTC, ETH sau orice altă criptomonedă, asigurați-vă că adresa de destinație este corectă. În caz contrar, riscați să vă pierdeți toate fondurile.

Cu toate acestea, plata poate fi verificată în circumstanțe neobișnuite, cum ar fi atunci când trimiteți Bitcoin către un portofel Litecoin ( LTC ). Adresele portofelului acestor două monede încep frecvent cu numărul „3”. În acest caz, portofelul dumneavoastră îl poate accepta ca plată legitimă. Plățile, însă, s-ar pierde din cauza adresei eronate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.