Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce trebuie procurorii sa pulverizeze administratia politica vinovata pentru catastrofa de vineri

“Sarmanii politicieni! Cum ii plimba cu catusele! Pentru televiziuni. Sariti, binomul! Republica DNA-SRI. Sa-i trimita in judecata daca sunt vinovati – de ce sa-i aresteze preventiv, ca doar nu prezinta pericol social?! De ce sa-i retina, important e sa se recupereze prejudiciul! Abuzuri! Drepturile omului! CEDO! Comisia pentru Apararea Democratiei!“

Cam asta spune piata media din Romania de cativa ani. E o jelanie colectiva pentru cativa politicieni ajunsi pe mana procurorilor. Daca nu participi, daca nu versi o lacrima pentru drepturile celor anchetati si retinuti, daca nu repeti prostiile uzuale atunci nu mai pupi in studiourile lor mustind de deontologie si ti se descopera probleme de dosar.

Intr-o tara distrusa si roasa de politicieni ca de lacuste e musai sa te consumi pentru dreptul omului politic prins cu milioane de euro spaga sa nu stea in puscarie, ci intr-un spital privat. Trebuie sa te revolti pentru ca nu stiu ce ministru care a devalizat bugetul national a facut – bietul de el! – dus cu apa rece. Esti obligat sa dovedesti cu rationamente stralucite ca “procurorii sunt niste slugi” in slujba nu stiu carui interes obscur.

Adevarul insa il stim cu totii. In ciuda intereselor, taberelor sau vulnerabilitatilor diferite. Adevarul a iesit la iveala, integral si tragic, in cele cateva minute de foc din clubul Colectiv. Iar acest adevar e ca administratia publica romaneasca, atunci cand este patronata si sugrumata de politicieni cangrenati sufleteste, este corupta si iresponsabila pana in pragul crimei colective. Aceasta administratie, condusa de acesti politicieni, se afla in spatele holocaustului de vineri seara.

Iar lucrurile vor iesi pe zi ce trece la iveala: spagi, interese, ochi inchisi, acte de mantuiala.

Nu va place “republica procurorilor”? Vreti sa aparati imunitatile si drepturile politicienilor neajutorati impotriva “binomului”? Foarte bine – e o tara libera. Insa gresiti profund: avem o clasa politica ticaloasa si corupta dincolo de granita omorului involuntar si, atata timp cat procurorii nu vor baga frica in fiecare dintre noi, vom continua sa riscam viata copiilor nostri vanzand pe sub mana autorizatii ilegale si avize care permit orice hecatomba. Vom vedea primari prosperi si respectabili – aparent sanatosi la cap – intinzand mana ca ultimul hamal dupa o spaga de cateva mii de euro. Vom vedea tot soiul de directorasi numiti politici acceptand, pentru cateva sticle de vin si un miel, ca o declaratie pe propria raspundere reprezinta cel mai sigur si credibil document juridic.

Tragedia de la Colectiv ne-a aratat o realitate limpede si taioasa: un popor destept, solidar, bun, format din doctori, pompieri, asistente cu suflete mari, condus de o administratie politica stupida si calpa. Ucigasa din culpa.

Singura sansa a Romaniei este ca aceasta clasa politica sa fie pulverizata de procurori. Iar in locurile lasate libere de cei care merg in inchisoare sa vedem fratii si prietenii celor care au vrut doar sa asculte rock in clubul Colectiv.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.